Задочен спор между ЦИК и ОИК - София тече в

...
Задочен спор между ЦИК и ОИК - София тече в
Коментари Харесай

ЦИК и ОИК в спор за приложение в помощ на секциите в София

Задочен спор сред ЦИК и ОИК - София тече в изборния ден. Става дума за приложение, създадено от ОИК - София в помощ на секционните комисии. Целта е посредством него да се понижат грешките в протоколите и по този начин да се улесни процесът по приемането на изборните бумаги след края на гласуването. Тази вечер се чака близо 5000 души да се съберат в зала " Арена Армеец ", с цел да отчетат данните от вота в секциите, за които дават отговор.

След като на уеб страницата на ЦИК обаче беше оповестено известие в събота, че приложението на ОИК - София за инспекция на протоколи на секционните комисии не е в съгласие и утвърдено от ЦИК. В известието обаче се показва, че " създаденото мобилно приложение оповестено на адрес glasuvai.de не е изисквано и възлагано от ЦИК и е неприемливо да се употребява от членовете на СИК ". Проблемът е, че става дума за две разнообразни приложения - едното създадено от частна компания и второ - създадено от ОИК - София.

Затова от ОИК - София изпратиха известие, в което се споделя, че " с оглед публикуваната погрешна информация, ОИК - София декларира: ОИК е създала, приела и утвърдила приложение за инспекция на протоколи на СИК, като таблицата е създадена от член на ОИК. Всякакви други приложения, оповестени на други адреси, не са одобрявани и признати от ОИК, както и оповестеното на страницата на ЦИК ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР