Задочен диалог между премиера и лидера на ГЕРБ в Народното

...
Задочен диалог между премиера и лидера на ГЕРБ в Народното
Коментари Харесай

Ротацията и пътуването до САЩ: Задочен диалог между Денков и Борисов в НС

Задочен разговор сред премиера и водача на ГЕРБ в Народното събрание. Николай Денков и Бойко Борисов си размениха реплики във връзка идната ротация в държавното управление и визитата на българска делегация в Съединени американски щати. Министър-председателят даже насочи покана за пряк разговор сред двамата.

Денков дава отговор на редица въпроси на депутати по време на парламентарния надзор в петък.  

Още в първите минути от " Възраждане " попитаха премиера за какво и с кого ще се среща в Съединени американски щати.

„ За идната екскурзия на Денков до Щатите няма никакви уговорени срещи. Искаме да получим повече информация, откакто ще се похарчат стотици хиляди левове за пътуването на Денков, антуража му и съпруги от депутатския състав ”, сподели Костадин Костадинов, представен от.

Премиерът отговори: „ За първи път слушам, че формалното пътешестване на един министър-председател в партньорска страна може да се назова „ екскурзия ". Отчет за срещите и разноските ще ви дам, откакто мине командировката ”.

Предстоящата аудиенция се придвижи и в коридорите на Народното събрание. От там водачът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи рецензии към властта.

„ Казах, че има разсипничество с летенето със аероплан. Премиер и президент би трябвало да отидат при президент или държавен секретар. Министрите, които прочетох, че ще вървят, бяха там всичките до един единствено преди седмица ”, разяснява той.

Атака за пътуването оттатък Океана пристигна и от Българска социалистическа партия.

„ Те се оплакват като някакво ревностно девойче: „ Защо аз не съм включен и няма да вървя? Ама, аз вървях до камината, пък вие не ходихте до камината ”, разяснява водачът на партията Корнелия Нинова.

„ Като застанат по няколко пъти до камината в Белия дом, тогава ще се мерят с мен ”, разяснява още Борисов.

„ След като Бойко Борисов, като министър-председател, е пътувал до Съединени американски щати, напълно естествено е и аз, като министър-председател, да пътувам до Съединени американски щати. Целите и срещите имат своята логичност “, безапелационен беше министър-председателят.

Той изясни, че е предложил среща на четири очи с водача на ГЕРБ. И разяснява, че към момента не са обсъждани съответни имена за държавното управление на Мария Габриел.

„ Писах му известие да се забележим, защото от дълго време не сме имали среща. Добре е да стартираме да си приказваме непосредствено. Няма закрепен състав на Министерски съвет, ще научите имената, когато има единодушие за тях ”, безапелационен бе министър председателят.

Според Борисов обаче ротацията не е непременно. „ Естествено, че ще бъде с мандата на ГЕРБ. Нали не си представяте ГЕРБ да отиде с празен мандат и по-късно Денков или Мария да се върнат с различен? Нали не си представяте да се унижим по този начин? ”, съобщи той. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР