Задното крило на мотора на Ducati, с който Андреа Довициозо

...
Задното крило на мотора на Ducati, с който Андреа Довициозо
Коментари Харесай

Ф1 инженер коментира спора за аерокрилата на Ducati

Задното крило на мотора на Ducati, с който Андреа Довициозо завоюва първия кръг за новия сезон в MotoGP в Катар, генерира в допълнение прилепяне, удостовери някогашният основен инженер на Ферари във Формула 1 Тони Кукерела.

След края на надпреварата четири тима подадоха недоволство против задницата на Ducati - Honda, Aprilia, Suzuki и KTM. Те считат, че детайлът, добавен на шасито, усъвършенства притискането. Стюардите в Катар отхвърлиха недоволството, само че четирите отбора зададоха въпроса към Световната федерация по мотоциклетизъм, която има малко повече от седмица да оповести своето решение – преди втория кръг за сезона в Аржентина (29 – 31 март).

" Очевидно е, че крилото на мотора генерира прилепяне. Ефектът незабавно се отразява на задната гума. След като тя е сложена, горещият въздух не минава през друга част от мотора. Проблемът е, че методът, по който са написани разпоредбите, разрешава това, и няма характерен метод, по който да се забрани ", показа Кукерела, който сега е началник на Формула Е тима Махиндра. " Федерацията се сблъсква с сложна обстановка. Очевидно е, че Ducati са напред по отношение на останалите тимове що се отнася до аеродинамиката, умни са и знаят по какъв начин да интерпретират разпоредбите ".
Ducati aero decision to be confirmed before the #ArgentinaGP

Protests by four factories after the #QatarGP about Ducati’s rear swingarm devices has been referred to the MotoGP™ Court of Appeal#MotoGP | https://t.co/IpOExK5qHX pic.twitter.com/dUfdrj5d6m
— MotoGP™ (@MotoGP) March 13, 2019
" Дори във Формула 1 сме ставали очевидци на пролуки в правилника, които разрешават умните тимове да се възползват от нещо, което не е било неразрешено в началото ".

" Федерацията ще би трябвало да пренапише техническите регулации, тъй като е явно, че няма по какъв начин да бъде изчислено какъв е резултатът от детайлите на всеки един мотор. Не можеш да зaбраниш елементи, които генерират прилепяне, в случай че не можеш да докажеш, че го вършат. Това, което можеш да направиш, е да сложиш граници ", добави Кукерела.

Миналото лято Гран При комисията в MotoGP утвърди предписание, което цели да спре тимовете да влагат в развиване на аеродинамиката, с цел да бъдат понижени възходящите разноски, свързани с това.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР