Задават се огромни катаклизми в европейския футбол. Редица западни медии

...
Задават се огромни катаклизми в европейския футбол. Редица западни медии
Коментари Харесай

Обявяват Суперлигата до часове, УЕФА готви тежки наказания за замесените грандове

Задават се големи катаклизми в европейския футбол. Редица западни медии оповестиха, че до няколко часа ще бъде публично оповестено сформирането на Суперлига с присъединяване на 12 от най-големите тимове в света.

В навечерието на гласуването на измененията за новия формат на Шампионската лига, основателите на Суперлигата са постигнали кардинална сделка.

Шест тима от Англия - " Ливърпул ", " Манчестър Юнайтед ", " Манчестър Сити ", " Тотнъм ", " Челси ", " Арсенал ", а също по този начин по три от Испания и Италия - " Реал " Мадрид, " Барселона ", " Атлетико " Мадрид, както и " Милан ", " Интер " и " Ювентус " са се договорили по главните точки за построяването на бъдещия шампионат, който да засенчи Шампионската лига.

Разговори са били водени и с други огромни клубове като " Байерн " Мюнхен, ПСЖ и " Борусия " Дортмунд, само че те на този стадий не желаят да се обвързват с новия план.

UEFA, the English Football Association, the Premier League, the Royal Spanish Football Federation (RFEF), LaLiga, the Italian Football Federation (FIGC) and Lega Serie A have today released a statement.

Read it in full here:
— UEFA (@UEFA)

Веднага след появяването на новината за оповестяването на Суперлигата, от УЕФА и футболните асоциации на Англия, Италия и Испания, пуснаха публично мнение и обявиха, че всеки тим, който се включи в новата конкуренция, ще бъде осъден, няма да играе в елита на родния си шампионат, както и на европейски шампионати, а в добавка на всички футболисти на въпросния отбор ще им бъде неразрешено да съставляват националния си тим на интернационално ниво.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР