Задават се нови предсрочни парламентарни избори. ... Малко вероятно е

...
Задават се нови предсрочни парламентарни избори. ... Малко вероятно е
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Страшното обаче не е Възраждане, а това, което се задава след тях

" Задават се нови предварителни парламентарни избори.... Малко евентуално е да се закрепи някаква структура, само че тя ще има извънредно къс небосвод. Най-оптимистичното е следващата година да бъдат парламентарните предварителни дружно с локалните избори, само че това най-вероятно няма да стане. Ще вървим по зимно време на предварителни избори, най-вероятно през февруари ".

С тази прогноза стартира разбора си на политическата обстановка в България в предаването " Неделя 150 " политологът Петър Чолаков.

Той предизвести, че има риск на хората да им омръзне и да стартират да слушат повече " радикалните политически проповедници ", които приказват доста остро против системата и статуквото:

" Страшното обаче не е " Възраждане ", а това, което се задава след тях ".

Според него е рано да се приказва, че има нова четирипартийна коалиция, която се оформи при избора на Вежди Рашидов за ръководител на 48-ото Народно заседание - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ".

" Не мисля, че Корнелия Нинова би поела риска да поддържа очевидно държавно управление с мандат на ГЕРБ, тъй като това ще докара до тоталното обезличаване на Българска социалистическа партия. А и госпожа Нинова ще си отвори нов фронт с критиците ѝ в партията, които няма да ѝ простят в никакъв случай едно такова решение.... Да се поддържа държавно управление на ГЕРБ е нещо напълно друго от това да бъде определен ръководител на Народното събрание ".

По думите на Петър Чолаков България е доста разграничена като общество и възможна смяна на системата към президентска република не е положително решение:

" Тя работи в консенсусни политически култури и системи. Наличието на полупрезидентски и президентски режим не анулира потребността от това да има систематични партии, които да си правят работата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР