Задават се нови масови протести на превозвачи у нас. Дотам

...
Задават се нови масови протести на превозвачи у нас. Дотам
Коментари Харесай

Превозвачите протестират в Страсбург срещу плана Макрон

Задават се нови всеобщи митинги на превозвачи у нас. Дотам се стигна, откакто проектът " Макрон " раздели Европа. 7 страни, измежду които и България, не поддържаха препоръчаните промени, само че все пак Съветът по превоз реши водачите на тирове да се прибират на всеки 4 седмици.

Превозвачите се тормозят, че бизнесът им е жертван. Преди месеци те още веднъж излязоха на митинг срещу проекта " Макрон ". Тогава те получиха увещание, че въпросът ще бъде решен посредством дипломация. Георги Цанов от Съюза на интернационалните превозвачи съобщи в ефира на " Здравей, България ", че нищо не се е трансформирало и обстановката още веднъж е в изходно състояние, защото условието за прибирането на превозвачите на 4 седмици към момента остава.

Шофьорите на тирове да създадат митинг пред постройката на Европарламента. Това предложи евродепутатът Ангел Джамбазки.

" Това е повишение на разноските на българските интернационалните превозвачи. Подобно връщане на водача в страната би коствало най-малко 300 евро. Остава и условието междуседмичната отмора да бъде отвън кабината на камиона, за което също бяхме срещу. Около тези мотели, в които може да почиваме, не са построени паркинги, където да оставим тировете ", сподели Цанов.

Марица.бг напомня, че браншът дава 17% от Брутният вътрешен продукт на страната и в него работят близо 120 000 души.

Шофьорът носи отговорност за товара, по тази причина камионът би трябвало да е на охранителен паркинг по време на паузите. Според Цанов разделянето е сред периферните страни и тези, които са в централната част на Европа. Европарламентът към момента не е излязъл с публична позиция по проекта " Макрон ". Предстоят и договаряния със Съвета на Европейски Съюз.

" Превозвачите трябваше да се провеждат на митинг още тогава, ще би трябвало да го създадат и в този момент. Този план не би трябвало да бъде допускан, тъй като това е кражба на бизнес. Транспортът е третата по приходи промишленост в България и то напълно частна. Виждаме по какъв начин Франция и Германия постановат силово своите ползи ", съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки.

По неговите думи този проект визира цялата българска стопанска система. Според него дейните митинги могат да доведат до смяна. " На това решение не може да бъде наложено несъгласие. Ако проектът влезе в действие, е значимо България да наложи несъгласие на идващото значимо решение ", добави Джамбазки. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР