Задаващият се преход ще бъде критичен. Едно поколение олигарси на

...
Задаващият се преход ще бъде критичен. Едно поколение олигарси на
Коментари Харесай

Руската олигархия трябва да обмисли бъдещето си

Задаващият се преход ще бъде сериозен. Едно потомство олигарси на по към 70 години управлява големи елементи от стопанската система на Русия

Попитайте някой съветски олигарх по какъв начин е спечелил положението си и съвсем несъмнено ще ви бъде препоръчана добре заученa история за издигането от нищетата на самоуверен, необразован бизнесмен, който се е възползвал от щастлива опция, която се е изправила на пътя му.

Ако обаче го запитате по какъв начин счита да раздаде благосъстоянието си, най-вероятно ще получите празен взор, предава Investor.bg, базирайки се на думите на Хенри Фой пред Financial Times.

Магнатите, чието имане произтича от сполучливо заграбените активи през 90-те години на предишния век посредством подправени търгове, неразбираеми банкови заеми или откровени обири, които по-късно ловко опазиха облагите си посредством политическо маневриране и близки връзки с Кремъл, би трябвало скоро да обмислят по какъв начин да предадат своите империи.

Задаващият се преход ще бъде сериозен. Едно потомство олигарси на по към 70 години управлява големи елементи от стопанската система на Русия, която е в размер на 1,7 трлн. $. Всички те са израснали в страна, в която частната благосъстоятелност е била неразрешена в продължение на 70 години по време на руската власт и където регулациите, защитаващи корпоративната благосъстоятелност след 1991 година, облагодетелстваха властимащите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР