Задаващата се коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС изглежда като прегръдка

...
Задаващата се коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС изглежда като прегръдка
Коментари Харесай

Петър Витанов: Задаващата се коалиция изглежда като прегръдка между мъртъвци 

Задаващата се коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС наподобява като прегръдка сред мъртъвци. За да се легитимира тази договорка се размахва чучело – опасност от Русия. Това сподели ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов в Банско.  

„ Продължаваме промяната “ беше основана като опция на ГЕРБ, със задачата да разгради модела на ръководство. Когато се прегърнеш с този модел на ръководство – това е смъртоносна прегръдка. Създава се голям политически вакуум поради дилетанщината в политиката. За да се пакетира тази коалиция, се търси зложелател, размахват се всевъзможни плашила. Политическото държание на партия ГЕРБ също е нелогично и приказва за други претекстове за тези дейности. Подобна структура няма по какъв начин да съществува дълготрайно “, разяснява Витанов.   

„ Свидетели сме на деградация на политическия развой. Партиите съществуват на база опълчване “, отговори евродепутатът на въпроси на студенти за настоящата политическа обстановка в страната.  

Петър Витанов беше преподавател в Международната лятна академия по водачество на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Той даде позитивни образци за  работата на българските политици. 

„ Българските евродепутати работят доста добре дружно в Екологичен потенциал и това е образец по какъв начин може да се прави виновна национална политика. Искам да видя Европа по-интегрирана, тъй като всеки един орган, в който не участваме ни лишава от опцията да взимаме решения. Ако не сме част от Еврозоната или Шенген, ще останем в периферията “, разяснява още Витанов.  

„ Днес в България липсва най-вече правдивост. Имаме беднотия, която не е присъща за Европа. Имаме изключителни неравенства. Трябва да живеем в надалеч по-прогресивен и обективен свят. Представям си страната ни по-чиста. Концентрирана в четири, пет целта. С друга данъчна система, която да притъпи неравенствата “, сподели още той.  

Участниците в полемиката разясниха провокациите пред Европа и Балканите, опциите за младежите да са дейни и да са част от взимането на значимите политически решения.  

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР