Задаваха въпроси във връзка с нашите идеи за съдебна реформа

...
Задаваха въпроси във връзка с нашите идеи за съдебна реформа
Коментари Харесай

Зам.-министър Дечев обяви какво са обсъждали по време на заседанието в Европарламента

Задаваха въпроси по отношение на нашите хрумвания за правосъдна промяна през конституцията, през новоприетия закон, който планува промени в Наказателно-процесуален кодекс. Също по този начин те се интересуваха какво тъкмо предвиждаме в конституцията.

Обяснихме, че има концепция за основаване на два дребни съвета – един за съдиите и различен за прокурорите и следователите, като в съвета, очакван за съдиите към този момент се планува болшинство на членовете съдии, определени от съдии, с цел да се пресече опцията за политическо въздействие на законодателната власт над правосъдната.

Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев след чуване в Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права на Европейския парламент в Страсбург, Франция.

Дечев разгласи, че е срещнал членовете на Мониторинговата група с „ трескавото интензивност от страна на основния прокурор през последните няколко седмици ". „ Обяснихме, че тази интензивност на основния прокурор кардинално е нужна, само че тъкмо в сегашния подтекст тя буди известни подозрения за пристрастност, защото за доста от случаите, за които той демонстрира тази интензивност, ние знаем обстоятелствата от години и някак си той беше кьорав и ням за тях. Не единствено той в персонално качество, само че сякаш и институцията, за която той отговаряше ", сподели заместник-министърът на правораздаването.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР