Задава се нов скандал, който ще разтресе магистратските среди в

...
Задава се нов скандал, който ще разтресе магистратските среди в
Коментари Харесай

Български магистрати купили на кило имоти за милиони в Гърция

Задава се нов скандал, който ще разтресе магистратските среди в България. Списък със скъпи парцели на български прокурори, съдии и следователи в Гърция е предаден от американското посолство на съответните институции в Съединени американски щати. Става дума за имения, вили и хотели, които надвишават надалеч финансовите благоприятни условия на магистрати, които са на държавна заплата, заяви "Фрог нюз ".
Списъкът не е юридически особено, а се е образувал след инспекция на сигнали до американски спецслужби по отношение на следствието по закона „ Магнитски “, което би трябвало да откри дали основният прокурор Сотир Цацаров и депутатът Делян Пеевски са взели участие във фалирането на КТБ и са забъркани в корупционни практики. Разследването засягало единствено няколко висши фрагменти, само че последователно се оказало, че съвсем всеки трети безценен парцел в Гърция е на човек от родната правосъдна ситема. Най-честата скица е закупуване посредством подставени лица и компании. Виден столичен прокурор пък купил имение на името на жена си. Там посрещал началници и политици.
Близък до Цацаров пловдивски магистрат пък се оказал горделив притежател на няколко къщи. Те обаче се водели на негова интимна другарка. Говори се, че някои от тях са на магистрат от самия връх на правосъдната система.
Списъкът се пази в загадка в България, с цел да не избухне скандал. Запознати обаче считат, че копие от него има у депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. С тези компромати той държал на къса верижка значими фигури в прокуратурата, посредством които си осигурявал недостижимост.
US-службите и гръцките им сътрудници забелязали все по-чести срещи сред български и съветски прокурори на гръцка територия. Те постоянно взели участие в взаимни шумни празненства.
Генпрокурорът на Русия Юрий Чайка също постоянно посещавал Гърция. Обичал да върви в Света гора и несъмнено в първокласният хотел на сина си Артьом. Той е издигнат преди три години, а на откриването имало министри и всевъзможни звезди от Русия. Там бил и артистът с български корен Филип Киркоров. Чайка твърди, че хотелът му коствал към 29 млн евро, само че специалисти считат, че е най-малко двойно. Партньор в бизнеса му с недвижими парцели в Гърция е брачната половинка на заместник-главния прокурор на Русия Генадий Лопатин - Олга. Руски медии я свързват с една от най-жестоките незаконни групи в Русия „ бандата на Цапков “. Смята се, е при една от акциите си бандата е изгорила едновременно 12 души.
Не е загадка, че основният прокурор Сотир Цацаров е другар с съветския си сътрудник Чайка. Те демострираха това по време на разменените визити в Москва и София. В българската столица Юрий Чайка бе посрещнат сърдечно и от премиера Бойко Борисов. Подписан бе контракт наши обвинители да се образоват в Академията на съветската прокуратура, както и да обменяме опит в битката с корупцята. Вероятно тази тематика е измежду главните, които магистрати от двете страни разискват по време на купоните в първокласните си имения в Гърция.
Голяма част от парцелите са "чисти ", тъй като са завършени или като подаяние, купени с заеми или от подставени лица. По този метод следите не водят към действителните притежатели, разясняват специалисти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР