Задава се голямо дърпане на уши. Разбира се, то не

...
Задава се голямо дърпане на уши. Разбира се, то не
Коментари Харесай

Към непослушните в сивия сектор: Елате вие, да не идваме ние!

Задава се огромно дърпане на уши. Разбира се, то не е обвързвано с идните избори, както си помислихте. Ще е за момченцата и момиченцата, които си играят с нефт и контрабанда на цигари, само че не слушкат. Онези, които папкат и акат постоянно няма да имат проблеми.
Опитвам да се майтапя, само че ситуацията е съществено, да не кажа по-силна дума. Премиерът е непоколебим, само че обективен. Той насочи закани точно към търговците на горива, които обитават сивия бранш. Тези, които обитават розовия, вървят на лов и моабет в ловно стопанство „ Паламара “ са спокойни. Спокойни са и тези, които имат връзки в нужните институции, само че най-много в Москва.

Премиерът сподели още: " Арести, затваряне на обекти и солени санкции – това се случи с някои от огромните играчи в сивия бранш на търговията с цигари и алкохол и същото чака тези, които не съблюдават законите в горивния бизнес. Тези, които не се съобразиха в цигарената сфера са в арестите, в алкохолния бизнес – в арестите. Толкова сполучливо работят службите – моят най-колегиален съвет към всички е да си приведат на 100% бизнеса в бяло”.

Тези думи бяха подчертани дебело. И като загатнах „ дебело “ се сещам да попитам: Защо всички арести и прокурорски удари в никакъв случай не се отнасят за Дебелото? Не, не е инцидентно, гласи отговорът. Просто Дебелото е изрядно по цялат верига. Или са изрядни към него. Затова доста шефове на институции му се изясняват в обич. Платена обич. Нещо повече – Дебелото подрежда кой да бъде арестуван, да му се издигнат обвинявания, да го натиснат Национална агенция за приходите, КПКОНПИ и прочие екстри. Един юрист с престиж в гилдията влезе в ареста, единствено тъй като е очевидец по Нюйоркското дело против Дебелото и компания. В същото време персоналният бранител на Дебелото пътувал до Дубай, разправят, където – каква изненада, - попаднал напълно инцидентно на командированите Сотир Цацаров, основен прокурор и Младен Маринов, началник на Министерство на вътрешните работи. Пили. Прегърнали се приятелски па поседнали да изпият по един чай от кардамон. Държавните мъже споделили какво са свършили в ОАЕ, а техният хазаин, по този начин да се каже, ги насочил в кой МОЛ да похарчат спестените няколко $ от дневните. Така става, когато се срещнат сърдечни другари надалеч от родината. Случката може да е вярна, само че може и да е подправена вест. Вие си знаете.

По думите на премиера Борисов контролът над търговията с горива ще е цялостен на всички стадии. Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи ще пишат всекидневни доклади на тестваните обекти и статута им. Вече се съставял лист със съмнителните бензиностанции. А на бас, че Лукойл няма да е вътре. Защото е за пример, а не тъй като Валентин Златев има другари във властта. Има, само че най-вече да изпият по един чан от кардамон в хотела на баща му в Правец.

Започва и „ тотално видеонаблюдение” на пристанищата „ Росенец” (използвано от „ Лукойл”), Бургас и Варна. Откога Ревизоро мечтае за такова видео. Видео за милиони, в дословния смисъл. Нищо не се загатва за цените при услуга „ изчезнало видео “, „ манипулирано видео “, " незнаен причинител ", само че евентуално ще класическото „ директно договаряне “.

Сигрно си мислите, че се заяждам с Лукойл, само че не сте прави. Просто когато се дава образец, той би трябвало да е с най-хубавите. Затова едни ще вървят със зачервени уши и в джобчетата им ще дрънкат семки и бомбонки, а други ще са на таблото с отличниците и ще имат парички бол.

И Делян ще е на таблото, тъй като в никакъв случай не е имал нищо общо с контрабандата на цигари, нито са писани турски и английски отчети за Него, „ Булгартабак “ и финансиране на терористични организации. Самият Цацаров сподели, че е предал отчетите на организация „ Митници “, което изчерпва нелепите подозрения. Което ме кара да си мисля, че в случай че господин Цацаров беше се кандидатирал за основен европейски прокурор, Doamna Кьовеши нямаше да има никакъв късмет. Пуста българска скромност…

Всичко казано от Борисов е вярно. по този начин би трябвало да бъде. Но не е. В това е казусът. Повечето ограничения, които наподобяват верни просто не работят, тъй като тези, които ги ползват ги трансформират в принадлежности за рекет, гонене и напън. България е последна по всичко тъкмо поради това. Тежка взаимозависимост сред крогаве, партии, власт и мафия тегнат над страната. Това обезмисля и най-хубавите планове. А дали желанията са същински изначално - различен въпрос.

Затова и изводите са : Задават се избори. Цигари, алкохол, петрол… Започва огромното наддаване – знаете по какъв начин е. Напред към почтени избори и цялостна изборна победа!

Поуката : Елате вие, с цел да не идваме ние.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР