Задържаният загубил съдебна битка за къщаНиколай бил нападнат от жертвите

...
Задържаният загубил съдебна битка за къщаНиколай бил нападнат от жертвите
Коментари Харесай

Застреляха трима при спор за имот

Задържаният изгубил правосъдна борба за къща
Николай бил атакуван от жертвите с железни прътове и колове

Гръмнал и жена в ръката

Мъж простреля татко, двамата му сина и рани сестра им в пловдивското с. Рогош. Стрелецът Николай Манолов имал спор за къща в ромската махала със 71-годишния си чичо Енчо и това станало причина за кървавата покруса.

Вече имало и правосъдно решение, че 39-годишният Николай би трябвало да напусне парцела във вторник, в който живеел с роднините си. Ден преди убийството сред него и жертвите за следващ път зародил скандал за къщата и евентуално стрелецът тогава взел съдбовното решение.

Около 18.00 ч. в събота жертвите нахлули с железни пръти и колове при Николай, оповестиха от прокуратурата. Той стрелял от упор с нелегално притежавана пушка първо в чичо си, а по-късно в братовчедите си - Стефан - на 45 година и Веселин - на 50.

По-младият се бил върнал от гурбет в Германия, а брат му работел в локална компания. По това време при тях гостувала и сестра им, която живее в Калояново. Стрелецът я гръмнал в ръката и избягал. Той се скрил със фамилията си в къщата на майка си, където посрещнал с оръжие служителите на реда, които го арестували, само че не посмял да натисне спусъка.

Спорът сред стрелеца и роднините му за къщата траел повече от 20 години. Баща му Методи се изнесъл да живее на друго място, само че Николай твърдо бил решил да се бори за парцела. Домът е стегнат и поддържан, портата на двора е от солидно желязо.

През 2020 година едвам не се стигнало до жертви, когато в скандал за парцела и двете страни извадили брадви, само че полицията съумяла да ги разтърве и усмири. Съдебното решение, че би трябвало да напусне къщата след три дни и нападението на братовчедите му, евентуално провокирали Николай да вземе съдбовното решение.

По думите на кметицата на село Рогош - Величка Величкова, от фамилията не е имало в никакъв случай недоволство и са се разбирали със съседите. Тя разказа жертвите и стрелеца като работещи и кротки хора. Според нея след трагичния случай напрежението в ромската махала няма да ескалира, тъй като този спор е бил вътре в една фамилия. Жителите са мирни хора и по тази причина от години не се е случвала такава свирепост.

Ръководството на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата - дружно на мястото
Повдигнаха 2 обвинявания на стрелеца


На мястото беше заместител основният прокурор Борислав Сарафов.

Окръжната прокуратура повдигна обвиняване на 39-годишният Николай Манолов за тройното ликвидиране в Рогош. Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, в границите на които Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на него. Той публично към този момент е с две обвинявания - за тройното ликвидиране и за противозаконното оръжие, с което е осъществено - гладкоцевна пушка, 12-ти диаметър, с 24 патрона.

Подробности за тройното ликвидиране бяха изнесени през днешния ден на взаимен брифинг на Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, който се организира пред кметството в с. Рогош. Присъстваха и заместител основният прокурор Борислав Сарафов и вътрешният министър Иван Демерджиев, които показаха удовлетворение от съдействието на представляваните от тях институции и благодариха за положителната взаимна работа сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи при откриване на тежкото престъпно закононарушение. На мястото на нещастието беше и основният секретар на вътрешното министерство основен комисар Петър Тодоров. Полицията е събрала материални доказателства, както от вкъщи на стрелеца, по този начин и при обиск на къщата на майка му, където е арестуван.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР