Задържаният за убийството на родителите си 23-годишен младеж от Благоевград

...
Задържаният за убийството на родителите си 23-годишен младеж от Благоевград
Коментари Харесай

Прокуратурата със зловещо разкритие: Младежът от Благоевград е убил родителите си с тесла, повдигнати са му две обвинения

Задържаният за убийството на родителите си 23-годишен юноша от Благоевград се е възползвал от правото си да не дава пояснения. Той е арестуван за 72 часа, с две повдигнати обвинявания - за осъществяване на двойното ликвидиране и за кражбата на микробуса, с който е избягал от Благоевград.

Това заяви на брифинг представителя на Окръжна прокуратура Георги Мадолев и Валери Георгиев от ОД Министерство на вътрешните работи в Благоевград.

След сигнал за пожар в блок 4-„ А “ на жк. " Ален мак " към 02.00 ч. тази нощ са открити мъртви 60-годишният татко и 49-годишната майка на Илия Априлов. Към 04.00 ч. сутринта Илия катастрофира с откраднат микробус на Е-79 в Кресненското дефиле.

Младият мъж не е направил признания за осъщественото от него закононарушение, само че събраните доказателства сочат, че той е умъртвил родителите си, безапелационни са от прокуратурата.

„ Повдигнато му е обвиняване за съзнателно причиняване на гибелта на родителите му, което планува отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Към момента Илия е с мярка от 72 часа „ задържане под стража “, като следва да бъде импортирана мярка за непрекъснато задържане под стража. В хода на производството е открито, че лицето е умъртвило родителите си посредством нанасяне на удари по главите им. На местопроизшествието е открит хипотетичният предмет, с който е осъществено закононарушението – тесла с обгорена ръкохватка “, съобщи представителят на Окръжната прокуратура Георги Мадолев, представен от Дарик.

Срещу Илия няма повдигнато обвиняване за пожара, който е породен в дома на семейство Априлови.

Няма данни да е имал душевен проблеми, въпросът за претекста на закононарушението следва да бъде проучен в хода на производството, сподели още Мадолев.

„ Първият сигнал за произшествието до 112 е в 01.50 ч. за пожар в жилището на петия етаж. Огънят е предизвикал обилни вреди. Първоначалният оглед демонстрира, че по телата на починалите има рани от изострен предмет “, добави в хронологията Валери Георгиев от ОДМВР-Благоевград. Той посочи, че към 04.00 ч. в региона на Кресненското дефиле е получен сигнал за самокатастрофиралия микробус. Проверката демонстрира, че това е Илия. Същият бил във очевидно несъответстващо положение. Полицаите забелязали, че приказвал несвързано за пожар и че „ пожарът ще загасне “, посочи Георгиев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР