Задържаният за убийството на Кристина е с две условни присъди

...
Задържаният за убийството на Кристина е с две условни присъди
Коментари Харесай

Разследващ журналист: Убийствата станаха нещо нормално у нас, а то не е нормално

Задържаният за убийството на Кристина е с две условни присъди поради ревнивост – за закани и палеж на кола, което е в прорез със закона. Такова мнение изрази в по Народоосвободителна въстаническа армия проверяващият публицист Слави Ангелов. Припомняме, че тялото на дамата беше открито в багажник на кола в София. 

„ Това не е обикновено. Първата ти присъда може да е условна, тъй като си с чисто правосъдно минало, само че втората би трябвало да е ефикасна. Имаме разпад на държавността. Политици, които не може да формулират проблемите, а пък камо ли да ги решат. Живеем в безредица ”, съобщи Ангелов.

По думите му сходни случаи станаха нещо всекидневно у нас.

„ Това е българската нормалност. Този човек желае да бъде освободен, с цел да си почисти името. Тоест, той даже не счита, че е направил нещо неприятно. В България няма правораздаване и по тази причина всички тези хора считат, че няма да бъдат осъдени. Този образец е идиотски с това, че жертвата работи в помощ на полицията, до момента в който е жива. Тя е написала записка, в случай че нещо се случи с нея ”, добави журналистът.

Според него даже да се направи правосъдна промяна, тя няма да е задоволителна, с цел да се оправят проблемите в страната.

„ Нашите политици са се вторачили в прокуратурата. Искат да вършат промяна. Това обаче не е задоволително. Независимо, че има доста смели и работещи прокурори, има безучастие и корупция ”, посочи Слави Ангелов. 

Той разяснява и новината, че Даниел Димитров-Релето, прочут като член на групата за отвличания „ Наглите “, излезе от ареста против парична гаранция. 

„ Тези неща стават тихомълком. Разбираме, че са излезли от пандиза, когато създадат друго закононарушение. България е в доста тежък и комплициран интервал на своето развиване. Разполагаме с най-ниското равнище политици от демократичните промени насам ”, твърди журналистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР