Задържаният за подкуп граничар е искал процент от обществена поръчка.

...
Задържаният за подкуп граничар е искал процент от обществена поръчка.
Коментари Харесай

Демерджиев: Задържаният за подкуп граничар е искал процент от обществена поръчка

Задържаният за рушвет граничар е желал % от социална поръчка. Това съобщи пред публицисти служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" Става въпрос за социална поръчка, която касае доставяне с джи пи ес- и на граничните кучета. Той е шеф бранш, работи по тази поръчка. Искал е да му бъде платено, с цел да може да се реализира избран резултат и да завоюва поръчката несъмнено сдружение. Работим от няколко седмици по този случай интензивно с Вътрешна сигурност ", съобщи той.

Демерджиев акцентира, че по случая Министерство на вътрешните работи е получило нужното подпомагане от страна на прокуратурата, което е довело и до резултата този човек да бъде арестуван.

" Мисля, че задоволително изрично и точно са осъществени процесуално-следствените дейности, с цел да бъде открита виновността му. Той е в % претенции рушвет - задоволително огромен е процентът и считам, че тъкмо това е главната причина да не бъдат добре обезпечени нашите сили. Подобни практики - не ми е известно, обаче, ефикасна битка да е водена с тях. В момента ние водим такава и това няма да бъде последния арест, убеждавам ви, на хора, които се занимават с това.

По думите на Демерджиев мигрантския напън в страната спада - в случай че при пика на мигрантския напън опитите за навлизане нелегално на територията на страната са били към 1600 на денонощие, в този момент са 600.

По проблема с авариралия първокласен автомобил, пренасящ 9 мигранти, Демерджиев разяснява, че задачата на трафикантите е била достигането на границата със Сърбия. Шофьорът на автомобила, развил скорост до 300 км/ч. е естонски жител.

" Този автомобил е наблюдаван през цялото продължение на автомагистралата, развива извънредно висока скорост. Управлявал го е естонски жител, което е неуместно и тук е редно да молим още един път и аз моля към Народното събрание: ниските санкции в България, това, че не са криминализирани много огромна част от действията, свързани с сходен незаконен трафик, води до това хора от цяла Европа като естонци, като италианци, като украинци, а съвсем няма българи измежду тези, които транспортират мигранти, да идват тук, да правят тази активност и ние да се борим с тях по една единствена причина, че нямаме задоволително тежки санкции и не можем тези хора като ги хванем и приберем един път да сме сигурни, че няма да се озоват някой ден още веднъж на пътищата на България и ние да ги преследваме със скорост 300, и да вършим всичко допустимо да спасим живота и здравето и на пасажерите, и на нашите служители на реда, и на хората по пътищата, тъй че употребявам случая да благодаря на служителите на реда, които сносно са обезпечили тази кола, а по-късно са задържали и причинителите посредством провеждането на оператично-издирвателни работи ", посочи той.

Стрелбата на Женския пазар, при която беше погубен мъж, е поради междусъседска омраза, сподели Иван Демерджиев.

" За страдание експанзията толкоз ескалира, че мотивът за този драматичен случай е безусловно нищожен. Апелирам към хората доста добре да се замислят преди да протягат ръка към оръжието, с цел да позволяват безусловно обикновени разногласия и междусъседски връзки и други сходни ", прикани вътрешният министър.

Бежаниците от Украйна, които към този момент са настанени у нас, ще останат на местата, на които се намират още 4 месеца. Тези, които занапред идват у нас, ще бъдат настанявани за до месец в Елхово, след което ще бъдат насочвани към държавни бази.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР