Задържаният полицейски шеф в град Раковски е взел голям подкуп

...
Задържаният полицейски шеф в град Раковски е взел голям подкуп
Коментари Харесай

Арестуваните полицаи в Раковски изнудвали търговец на незаконни цигари за 20 000 лв.

Задържаният полицейски началник в град Раковски е взел огромен рушвет от търговец на цигари без бандерол, оповестиха от прокуратурата на конференция във връзка вчерашните арести на служители на реда в Пловдивско.

Началникът на районното в Раковски Георги Илиев и двама подчинени са поискали сумата от 20 ООО от търговец на незаконни цигари през март предходната година.

При следствието излиза наяве, че тримата служители на реда от Раковски са свързани с други двама служители на реда от Пловдив, направили въоръжени грабежи на бусове с противозаконни цигари.

Именно един от пострадалите е бил изнудваният. Той получава призовка да се яви в ръководството в Раковски през декември 2016 година, където тримата му желаят парите.

Окръжният прокурор Румен Попов добави, че явявайки се на 15 март очевидецът е декларирал, че са му били показани фотоси на него в микробус с тайник, цялостен с цигари. „ Било му е казано в резюме, защото е разпознал микробуса си и се прави разработка по отношение на него, в случай че не съобщи сумата от 20 хиляди лева, след което материалите по така наречен дело ще бъдат унищожени. ”

Той е предал сумата.

Оперативните служащи са пуснати с гаранция от по 1500 лева Началникът на районното е арестуван за 72 часа и следва да стане ясно дали прокуратурата ще желае непрекъснатото му задържане.

Обвиненията им са за приемане на рушвет, посредством изнудване. Заплашва ги отнемане от независимост от 3 до 10 години и санкция до 20 хиляди лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР