Задържаният остава толкова, колкото е необходимо, включително и присъствие при

...
Задържаният остава толкова, колкото е необходимо, включително и присъствие при
Коментари Харесай

Маринов обясни защо Иванчева стърча 5 часа с белезници

" Задържаният остава толкоз, колкото е належащо, в това число и наличие при осъществяване на претършуване, огледи, изземване, което цели да подсигурява бистрота и праволинейност при осъществяване на процесуално-следствените дейности ". Това разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов във връзка ареста на кметицата на " Младост " Десислава Иванчева, която бе държана с белезници в продължение на съвсем 5 часа при задържането ѝ пред Спортната палата в София.

По този метод той също застъпи тезата, че показният арест просто е представлявал съблюдаване на закона, който изисква при обиск, пострадалото лице да участва.

Той разясни, че Министерство на вътрешните работи единствено е подкрепило акцията по ареста.

" Нашето присъединяване е с оглед използване на полицейски пълномощия до избран стадий. Разследването се води от Специализираната прокуратура и от Комисията за противопоставяне на корупцията ", сподели Маринов ".

Той разяснява и случая с избягалите двама пандизчии Владимир Пелов и Радослав Колев. Оказва се, че към момента има доста неясности за Министерство на вътрешните работи. Оказа се, че още не е изяснено с каква кола са избягали двамата и дали въобще са избягали с кола. Проверката тече, има открити коли, които са предмет на търсене ", добави той. Маринов беше безапелационен, че сигурно бегълците ще бъдат открити. " Продължаваме издирването със съществени темпове ", увери той.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи даде образец с бягството от пандиза на други двама нарушители през 2014-а, които в този момент са хванати в Португалия и Англия. По отношение на Владимир Пелов той предизвести, че жителите би трябвало да са внимателни, тъй като става въпрос за " човек, който няма да се церемони ".

На въпрос дали е допустимо пандизчиите да са напуснали рамките на България, Маринов отговори: „ Всичко е допустимо, по тази причина е потърсена и интернационална помощ ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР