Задържаният беларуски журналист Роман Протасевич заяви днес, че не е

...
Задържаният беларуски журналист Роман Протасевич заяви днес, че не е
Коментари Харесай

Протасевич: Добре съм и оставам противник на Лукашенко

Задържаният беларуски публицист Роман Протасевич съобщи през днешния ден, че не е трансформирал политическите си възгледи и че е в положително здравословно положение, предадоха ТАСС и Ройтерс.

" Не съм трансформирал политическите си възгледи, мога почтено и намерено да кажа в действителност пред всички камери, че няма да бъда политически покровител на президента (на Беларус Александър Лукашенко). Точно по този начин. Да, аз откровено го почитам като човек, който съумява да устои на целия този напън, почнал от лятото и продължаващ до момента. Но няма да бъда покровител на президента ", съобщи Протасевич на конференция в Минск.

Той сподели, че не е сключвал договорка със следствието. По думите му " всичко е било непринудено " и никой не е упражнявал насила върху него.

Протасевич съобщи, че не е бил обичай, макар че съгласно опозицията той още веднъж се е появил пред обществеността под насила. На конференцията той седеше дружно с четирима чиновници, двама от които бяха с униформи.

" Всичко е наред с мен. Никой не ме е бил, никой не ме е докосвал ", сподели той. " Разбирам вредата, която предизвиках освен на страната, само че и на страната. Сега желая да направя всичко по силите си, с цел да поправя тази обстановка ", съобщи Протасевич, който беше задържан предишния месец, откакто пътнически аероплан на самолетна компания " Райънеър " беше заставен да се приземи в Минск.

Откакто беше арестуван, той няколко пъти се е появявал обществено. Журналистът призна, че е взел участие в съзаклятнически дейности за свалянето от власт на Лукашенко посредством образуване на безредици и се отхвърли от по-рано отправени рецензии против беларуския президент.

" Това не е конференция, а сцена или от Кафка, или от Оруел ", съобщи в Туитър Франак Вячорка, консултант на намиращата се в заточение беларуска опозиционна лидерка Светлана Тихановска.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР