Задържаните за отвличане с цел грабеж мъже от Разградско са

...
Задържаните за отвличане с цел грабеж мъже от Разградско са
Коментари Харесай

Комичен гаф: Маскираните похитители от Разград отвлекли грешния човек заради пари, които били мухлясали

Задържаните за похищение за обир мъже от Разградско са объркали жертвата си , оповестиха от Окръжната прокуратура.

Такава неточност се случва доста рядко в криминалистиката , показа окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Разследването на случая е почнало на 2 ноември, след подаден късно вечерта сигнал от жителка на Хърсово. Тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома ѝ, нападнали били мъжа, с който живее на фамилни начала, принудително го качили в автомобил . Малко по-късно похитеният бил изхвърлен от колата, а похитителите му избягали.
 
 незаконна група похищение Разградско ОД на МВР-Разград

„ Оказало се, че мъжът е похитен и пребит по простъпка , поради близо 3000 лева, които негов съселянин намерил ", изясни прокурор Тодоров.

Най-абсурдното от всичко - парите били мухлясали и съвсем негодни за потребление. В банка в Разград е направено заявление банкнотите да бъдат сменени. Похитителите съумяват да се доберат до бордерото за замяна на парите и вземат решение да ги откраднат.

За да стигнат до притежателя на сумата, те задават на джипиеса на джипа БМВ Х 5, с който се придвижват от Острово до адреса му в Хърсово, само че се оказва, че в действителност навигацията им изиграва неприятна смешка и ги закарва на различен адрес, описаха още от прокуратурата.
 
 незаконна група похищение Разградско ОД на МВР-Разград

Мъжете на възраст сред 28 и 41 години, а отвлеченият и пребит мъж - на 52 . Пишман похитителите носили с револвери, пушка и маски . Повече от един час те се опитвали да измъкнат от него информация къде са парите. В тежко положение със счупена челюст и натъртвания потърпевшият е настанен в разградската болница. Похитителите са създали опит да отвлекат и доведената щерка на пострадалия, само че момичето се барикадирало в една от стаите.

Установени са всички петима причинители, а четирима от тях са арестувани . Петият се включил към останалите по пътя по тяхна покана. За двама от тях, които са престъпно проявени за разнообразни закононарушения са импортирани ограничения за неотклонение " задържане под стража ", които ще се гледат в петък от състав на Разградския областен съд.
 
 незаконна група похищение Разградско ОД на МВР-Разград

Обвиненията против тях са за обир и похищение, като наказването за първото действие е отнемане от независимост от 5 до 15 години, а за похищение - от 7 до 15 години. Петимата мъже нямат публична месторабота, занимават се с бодибилдинг .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР