Задържаните за нападението и обира над две момичета край хотел

...
Задържаните за нападението и обира над две момичета край хотел
Коментари Харесай

След нападението и обира над две момичета: Задържаните направиха самопризнания

Задържаните за нападението и обира над две девойки край хотел в София са създали признания за осъщественото действие. заяви " Нова телевизия ", базирайки се на свои източници.

Заподозрените са посочили на проверяващите и къде са изхвърлили раницата на ограбените, откакто са взели пари и движимости от нея.

След 2 часа тази нощ трима непознати атакуват две девойки край хотел в столичния квартал " Лозенец ". Те блъснали едно от тях и им лишили раница с персонални движимости и пари. Три часа по-късно трима маскирани са видени да прескачат ограда на бизнес център на бул. " Черни връх ". Тогава охранител подава сигнал и полицията стартира да гони мъжете.

„ Казаха, че просто са гонили някакви, които са от ромски генезис – нищо повече не можахме да разберем ”, описа Иво Йотов.

Тримата са се пробвали да се качат в рейс на градския превоз. Един от тях - 15-годишен е арестуван на място. Другите двама скачат от автобуса. При преследването служителите на реда създават предупредителни изстрели, само че бегълците не спрели, споделят от Министерство на вътрешните работи. При създаден още един изстрел е ранен един от тях - 18-годишен. Той е откаран в болница, само че умира от раните си. На ул. „ Сребърна ” от сутринта полицейското наличие е засилено, споделя Иво Йотов.

Третият обвинен е арестуван по-късно в дома си в квартал " Ботунец ".  Хората там не пожелаха да приказват за тях. Починалият живеел с брат си.  А в блока на арестувания посрещнаха екипа на NOVA ядосани съседи.

Следобед хора от квартала излязоха на митинг в отбрана на умрялото момче. А родственик на един от арестуваните пусна запис с описа му.  „ Братовчед ми ми изпрати записа сутринта в 6:15 часа ”, уточни мъжа. На записа един от обвинените споделя: „ Вуйчо, полицията мина. Светльо нямаше персонална карта. Бяхме с още едно момче – Гошо. Почнахме да бягаме. Полицията почна да стреля по нас.. нагоре стреляха 3-4 пъти. Ние избягахме. Гошо го хванаха. Застреляха Светльо в рамото и  крака. Той падна на земята. Аз избягах с автобуса. Сега не знам какво да върша ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР