Задържани са трима участници в телефонни измами в областите Плевен

...
Задържани са трима участници в телефонни измами в областите Плевен
Коментари Харесай

Арестуваха трима участници в телефонни измами в областите Плевен и Добрич

Задържани са трима участници в телефонни измами в областите Плевен и Добрич. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция за определяне и задържане причинители на „ телефонни измами “ е извършена през вчерашния ден на териториите на областите Плевен и Добрич под управлението на Групово дело „ Национална полиция “. В хода на подхванатите дейности била получена информация за 84-годишна жена от Добрич, която получила позвъняване по домашния си телефон и уверена да „ помогне на служители на реда в задържането на измамници “ тя се канела да хвърли през терасата плик със събраната сума. В резултат на подхванатите бързи дейности, в миг на вземането на 7 500 евро, бил арестуван 37-годишен варненец, изпратен на домашния адрес като „ пощальон “. По същото време на територията на град Левски чиновници от ОД МВР-Плевен задържали в лек автомобил двама рецидивисти от Павликени – на 31 година и 23 година, за които е открита съпричастност към осъщественото в Добрич закононарушение. При обиск в джоба на панталона на лидера било открито пликче с бяло прахообразно вещество, а пробата за шофиране след приложимост на опиати дал позитивен резултат. В рамките на осъществените процесуално-следствени дейности са открити материални доказателства, съотносими към подготовката и реализирането на измамата.

Тримата мъже са арестувани в полицейския арест до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане, като работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата и в посока определяне и на други участници към осъщественото закононарушение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР