Задържани са трима души, издирени са 6 лицаНа 20 септември

...
Задържани са трима души, издирени са 6 лицаНа 20 септември
Коментари Харесай

29 престъпления са установени при спецакцията на полицията в Русенско

Задържани са трима души, издирени са 6 лица

На 20 септември на територията на ОДМВР – Русе се организира профилираната полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността. Операцията бе ориентирана към цялостното застраховане на публичния ред и сигурност - противопоставяне на стандартната престъпност, включително попречване и откриване на закононарушения, свързани с политическите права на жителите, както и други техни законови права, определяне на търсени лица и моторни транспортни средства, секване на противозаконна комерсиална активност, надзор по съблюдаване на условията на ЗДвП и застрахователния кодекс, Закона за гражданската регистрация, Закона за частната охранителна активност и други нормативни актове, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони, махали и квартали, оповестиха от ОД Министерство на вътрешните работи - Русе.

Действията се реализираха от екипи, образувани от чиновници на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе - от охранителна и пътна полиция, секторите за противопоставяне на престъпната и икономическата престъпност, бранш „ Специални тактически дейности “, всички районни ръководства в региона, Зоналното жандармерийско звено в Русе, както и представители на държавните горски стопанства, като бе обезпечено полицейско наличия в уязвими региони, махали и квартали на региона. Целта е определяне и попречване на нарушавания и закононарушения, свързани с компетентността на съответните контролни органи.

Обобщени резултати:

Проверени са 993 лица, 682 моторни транспортни средства, формирани са 55 акта и 135 фиша по ЗДвП. На територията на разнообразни обитаеми места в Русенско са осъществени инспекции на 31 търговски обекта/магазини, 23 пункта за търговия с боклуци от черни и цветни метали, 13 заложни къщи, 14 автокъщи, сервизи и депа за МПС, 17 питейни и увеселителни заведения.

Екипите са открили данни за общо 29 закононарушения, по които са формирани 12 досъдебни производства и 17 преписки. Задържани са трима по ЗМВР, издирени са 6 лица. Съставени са 11 протокола по член 64 и 65 от ЗМВР.

Представителите на горските стопанства са издали 27 акта и констативни протоколи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР