Задържани са двама мъже взривили къща в село Черноград, община

...
Задържани са двама мъже взривили къща в село Черноград, община
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура Бургас задържа двама мъже за взрив на къща

Задържани са двама мъже взривили къща в село Черноград, община Айтос. Антон К. се смята за подстрекател, а Димитър Н. за причинител на прстъплението, осъществено на 19.02.2019 година. Задържани на 18.11.2019 година при извършена интервенция от чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас.
Административеният началник на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев и старши комисар Радослав Сотиров – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас разкриха детайлности по случая. Самоделното взривно устройство е хвърлено към терасата на къщата, в която живее жена, която е била в обтегнати връзки с подбудителя на закононарушението. В момента на мятане на взривното устройство в къщата се е намирала друга жена. Взривното устройство не е могло да падне на балкона, а се е блъснало в парапета и е попаднало в двора на парцела, където се е взривило. Образувала се е яма с диаметър 30 на 30 сантиметра. Прокурор Чинев изясни, че намиращата се в къщата жена е била в задната част на постройката, което най-вероятни е избавило живота и. Повреденото от гърмежа имущество е със забележителна стойност, а точно двуетажна къща на стойност 54 000 лв..
Мотивът за осъщественото незаконно действие се крие в афекта на подбудителя, който има дете с живеещата в къщата жена. Той не признавал бащинство на детето и то е открито по правосъден ред. Присъдена е прехрана, която подбудителят в началото е отказвал да заплаща.Сумата, която е била платена на причинителя е близо 2 500 евро за реализиране на незаконното деяние.

Двамата обвинени са на по 34 години. Подбудителят е арестуван в град Средец, а причинителят в село. Дъскотна, община Руен. Веднага след задържането са осъществени процесуално-следствени дейности, като при претършуване в жилището на Димитър Н. е открита ръчна бойна граната, тротилова пресовка, капсул детонатор, незапалим връв, запалка за ръчна граната и огромно количество бойни патрони. Димитър Н. е имал предходни престъпни прояви, за което свидетелства откритото в дома му. В идващите дни Окръжна прокуратура – Бургас ще внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР