Задържани са двама криминално проявени мъже, откраднали 240 000 лева

...
Задържани са двама криминално проявени мъже, откраднали 240 000 лева
Коментари Харесай

Обир в Бургаско: Задържаха баща и син, задигнали 240 000 лева

З адържани са двама престъпно проявени мъже, откраднали 240 000 лв. от частен дом в с. Бата, община Поморие , оповестиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Мъжете са открити в бургаски хотел.

Сигналът за кражбата е подаден 25 март т.г. Мъжете, откраднали крупната сума, са от Несебър - единият на 48 години и 26-годишният му наследник. В тях е открита сумата от 28 850 лева, за която декларирали, че е от осъществената кражба в с. Бата.

Извършено е претършуване в дома на брачната половинка на 48-годишния мъж, ситуиран в с. Гълъбец, община Поморие. Там са открити и конфискувани още 11 300 лв., 124 $, 200 румънски леи и златни украшения към 40 гр. Констатирано е, че откритата там паричната сума също е от кражбата в с. Бата, а златните украшения – от друга кражба, осъществена на територията на Несебър.

Двамата мъже направили цялостни признания за осъществените от тях закононарушения, като с прокурорски постановления са привлечени в качеството на обвинени и им е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ".

От спомагателните полицейски дейности е установено, че 48-годишния мъж в съучастничество с други двама мъже от с. Просеник, община Поморие - на 26 година и 34 година, са причинители на кражба на сумата от 20 000 лв. и 30 000 евро, благосъстоятелност на 66-годишен мъж от руенското с. Ръжица. Деянието е осъществено на 19 февруари т.г. от вкъщи на мъжа, където в печка за твърдо гориво, е съхранявана паричната сума. 

Работата по документиране на цялостната незаконна активност на арестуваните мъже продължава. Спрямо тримата е взета мярка " задържане под стража ".  

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР