Задържани са 23 мигранти от Сирия и ИракЗадържаните мигранти край

...
Задържани са 23 мигранти от Сирия и ИракЗадържаните мигранти край
Коментари Харесай

Двамата трафиканти, арестувани край Стара Загора, са украински граждани

Задържани са 23 мигранти от Сирия и Ирак

Задържаните мигранти край старозагорското село Ракитница през днешния ден са 23-ма мъже от Сирия и Ирак. Те са хванати след гонене по автомагистрала " Тракия " и обитаеми места в област Стара Загора, траяло 70 километра. Това заяви на брифинг в Пловдив районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. Арестувани са и двамата трафиканти, помагали им да преминат през страната - украински жители на по 20 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 11:00 часа на 205-и километър на автомагистралата, след получен сигнал, полицейски патрул стартира да преследва товарен автомобил " Фолксваген " с полска регистрация, който не спрял на стоп палка и светлинен сигнал. Микробусът минал тук-там с над 140 км/ч. през село Плодовитово, Чирпан и се насочил към село Ракитница. На изхода на селото е навлязъл в зелена повърхност и е спрял. Водачът и пасажерът са почнали да бягат и след към 2 километъра гонене са арестувани. В момента са във Второ РУП в Стара Загора за 24 часа. Наблюдаващият прокурор ще ги задържи за 72 часа. По първични данни е имало и различен микробус с мигранти, само че той е открит празен.

Украинските жители са влезнали в страната в 2.28 часа на 21 ноември тази година, след което са обитавали няколко дни в София. От прокуратурата разполагат с данни, че този микробус през последните няколко месеца е влизал и излизал от страната през границите със Сърбия и Румъния няколко пъти.

За 2022 досъдебните производства в Стара Загора за каналджийство са 64, като 44 са завършени и има 32 наказани лица, уточни Димитрова.

Ако страната води война, то тя е отбранителна, разяснява Румен Попов, заместник-апелативен прокурор на Пловдив. По думите му пътно-транспортната конюнктура всеки ден е изложена на заплаха. След като всеки ден ставаме очевидци на такива преследвания може да си приставим какъв брой не се залавят, сподели още Попов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР