Задържането в условията на неотложност на кандидат за депутат/ депутат

...
Задържането в условията на неотложност на кандидат за депутат/ депутат
Коментари Харесай

Гражданин: Задържането на Джейхан Ибрямов в условията на неотложност е огромен скандал!

Задържането в изискванията на необходимост на претендент за депутат/ народен представител изключва хипотезата, в която незнайно какъв брой време преди този момент по отношение на същото лице са се ползвали СРС и са се разпитвали очевидци . Това написа в собствен коментар в обществената мрежа Фейсбук Адела Качаунова. И още:

„ Задържането в изискванията на необходимост на претендент за депутат/ народен представител изключва хипотезата, в която незнайно какъв брой време преди този момент по отношение на същото лице са се ползвали СРС и са се разпитвали очевидци. Или този, който е приел парите е в същото време арестуван и разследван от Прокуратурата, само че внезапно добива съвест и отива да даде едни белязани пари на Ибрямов.

Това е голям скандал.

Рая Назарян е длъжна да свика съвещание на Народно събрание. Тук опираме до идващия проблем на недомислените промени в Конституцията. Разрешение за снемане на имунитет би трябвало да се даде от ЦИК и от Народно събрание – само че какво би станало в случай че едната институция откаже?

После, когато народен представител е арестуван до момента в който Народно събрание не заседава, ръководителят на Народното събрание дава следващо позволение, само че то се утвърждава на идващото съвещание на Народно събрание. Идеята на този текст, несъмнено, не е била това да е първото съвещание на новосформирания парламент, по тази причина и Назарян е длъжна да свика съвещание.

Правилникът за организацията и активността на Народно събрание по никакъв начин не е съгласуван с непрекъсваемостта на работата на Народното събрание, а не щеш ли скоро след дребното останали настоящи промени в Конституцията сме изправени пред неизясненост.

Скандалът е голям, тъй като КПК – новосъздадена институция без законно определено управление очевидно е разследвала лице с имунитет и даже са употребени СРС, без да е имала право на това. Огромен е поради неналичието на доверие в която и да било институция, само че изключително доста в проверяващите институции, които се трансформират в отряди за бързо осъществяване на поръчки.

На този декор би било добре хората всеобщо да гласоподават, тъй като тогава шепата купени и следени гласове няма да тежат толкоз. Би било добре, само че няма да стане, тъй като никой не предлага хрумвания и полезности на политическия терен и възприятието за неизбежност е превзело хората. “

Андрей Янкулов: Брутална кавга със законността към ареста на Джейхан Ибрямов!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР