Докога децата ни ще се превръщат в заложници на болните

...
Докога децата ни ще се превръщат в заложници на болните
Коментари Харесай

10 упражнеия за домашна работа в наше училище - това не е ли малко пресилено?

Докога децата ни ще се трансформират в заложници на болните упоритости на учителите и на обърканата ни просветителна система? Този въпрос си задават от години родители, които са изправени пред невъзможността да оказват помощ на децата си, заради своята претовареност. А претенциите на учителите са толкоз доста. Достатъчно ефикасна ли е подготовката на децата ни и това пренавиване на пружината не води ли до противоположния резултат, се питат родителите.

" По през целия ден съм на работа, мъжът ми - също. Имам голямо предпочитание да оказа помощ на детето ни, само че нямам практическата опция ", написа в писмо до редакцията на " Фокус " разтревожена майка на осмокласник от Пловдив. 

" Госпожата по български език дала на децата за домашна работа 10 извършения. Не 2 или 3, а цели 10 извършения. Това не е обикновено, това е убийствено грубо! Какво вършат по цялостен час в учебно заведение и за какво не вършат упражненията там? ", написа още майката. 

" До 24.30 часа писахме дружно, след което не можахме да заспим от отмалялост и терзание. Стресът у децата им идва малко допълнително. Нямам срещу да се учи на труд и неизменност, да е с добра подготовка. Но това е малко прекомерно, стрес, който не води до на никое място ".

Жената дава за образец просветителната система в други страни, където няма сходен стрес и пренавиване. Заниманията са приятни и децата не се товарят по този начин. Ходят на учебно заведение на драго сърце. Примерите са от скандинавските страни и от Дубай. 

Тук не може да не напомним случая от елитно пловдивско учебно заведение, в което 13-годишно момче се обеси в дома си поради двойка по математика. Момченцето е било открито от родителите си. Не е имало никакви признаци за крайната постъпка на детето. То е било състезател и по думите на родители и учители " доста смислено дете ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР