Задържането на политически съперници противоречи на международните задължения на Русия.

...
Задържането на политически съперници противоречи на международните задължения на Русия.
Коментари Харесай

ЕК: Задържането на Навални е нарушение на международните задължения на Москва

Задържането на политически противници опонира на интернационалните отговорности на Русия. Това се показва в изказване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е във връзка ориста на Алексей Навални, осведоми Българска телеграфна агенция.

Фон дер Лайен осъжда вчерашните дейности на съветските управляващи и ги приканва неотложно да освободят Навални, като обезпечат сигурността му. Тя добавя, че Европейски Съюз към момента чака задълбочено и без значение следствие на опита за ликвидиране на съветския опозиционер предходната година.

Снощи ръководителите на Европейския съвет и на Европейския парламент Шарл Мишел и Давид Сасоли, както и висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, също приканиха Навални да бъде неотложно освободен. Сасоли дефинира задържането на Навални при завръщането му в Москва като засегнатост за интернационалната общественост, а Борел дефинира като неприемлива политическата приложимост на правосъдната власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР