Задържанена двамамъже – на 29 и на 30 години, е

...
Задържанена двамамъже – на 29 и на 30 години, е
Коментари Харесай

След активно разследване задържаха двама участници в измамна схема

Задържанена двамамъже – на 29 и на 30 години, е осъществено на 14-ти март на територията на Благоевград при интервенция на чиновници на ОДМВР - Плевен, ГДНП иОДМВР -Благоевград.

Теса обвинени в съпричастност към измами, осъществени по отношение на поданици на град Плевен и региона.

Разследването стартира предходната година, когатопрез октомври плевенчанка е направила банков превод от 5 хиляди лв. за резервация на екскурзия до екзотична дестинация. Малко по-късно схванала, че без значение от водената предварителна преписка, е превела сумата на мними туристически сътрудници. През месец ноември двама поданици на региона били заблудени, че ще бъдат снабдени с пелети за отопление. Според ангажимента, с цел да получат доставката, трябвало да предплатят над 20 000 лева По-късно клиентите разбрали, че са излъгани.
В рамките на извършените оперативни дейности криминалистите влезнали в следите на двамата мъже. При осъществени претърсвания на жилища, употребени от тях в разнообразни градове на страната, са конфискувани мобилни телефони, банкови карти, над 180 листа друга банкова и счетоводна документи, съотносими към осъществяваната незаконна активност.
С разпореждане на прокуратурата на двамата арестувани мъже са повдигнати обвинявания и с решение на съда в Никопол им е взета непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". Действията по документирането на случаите продължава в границите на формирано досъдебни произвеждане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР