Задържан за убийството на учителката Радка Гешева е нейният 24-годишен

...
Задържан за убийството на учителката Радка Гешева е нейният 24-годишен
Коментари Харесай

Руската гимназия скърби за убитата учителка, психолози работят с учениците

Задържан за убийството на учителката Радка Гешева е нейният 24-годишен наследник. Той е направил цялостни признания.

От управлението на гимназията споделиха, че учебното заведение се е разделило по изключително драматичен метод с един от най-хубавите си учители, чийто професионален път е напълно обвързван с историята образователното заведение.

" Човек е смъртен и това всички го знаем, макар че е нетърпим всеки конфликт със гибелта. Проблемът, както споделя Булгаков в " Майстора и Маргарита ", е че от време на време е ненадейно смъртен. Никой не знае какъв брой дълго ще се навива нишката на живота му и по кое време ще се скъса. Това е загадка. За учителя Радка Гешева нямаше секрети в литературата и в общуването с децата. Нейният професионален път е напълно обвързван с историята на гимназията. Трудно е да се опише с една дума или изречение. Тя беше " будител, магнит, магия, незабравима, изключителна, тя бе положителното, тя бе обич и още доста.... "

Скърбим надълбоко за загубата! И ще се опитваме да се оправим със скръбта си по този начин, че да запазим високото равнище, завещано ни от Човека Радка Гешева - длъжни сме да го създадем. Светъл път към света на ангелите! ",  пишат от гимназията във връзка кончината на учителката.

Нейна някогашна ученичка написа:  " Ти ще схванеш за какво учителите сме разнообразни, моя Диляна! " Е, разбрах Ви! Избирам да съм друга! Рада. Името Ви споделя всичко. Аплодисменти за труда Ви! Аплодисменти за Човечността Ви! Благодаря за вярата в мен! Няма да Ви отчайвам! Обещавам!!! Остава да се апелирам единствено за правдивост! Ще бъде! Пиша и рева! Душата ме боли! Светло да Ви е, моя Гешева! "

64-годишната жена беше убита малко преди 4.00 ч. през вчерашния ден от сина й в неговия дом. Прокуратурата в Бургас повдигна обвиняване на  24-годишния Георги Генджов. Разследващите обявиха, че закононарушението е осъществено по изключително нечовечен метод - извънредно невъзмутимо и целеустремено, без капка страдание за случилото се. Над 40 са порезните рани по жертвата с два ножа.

Заявил, че е " желал да завърши майка си бързо, по-хуманен метод. За задачата в началото се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала опозиция, ножът се е счупил и по-късно е почнал удари по тялото й ", разясниха от обвиняването.

Вчера той се обадил на майка си, с цел да се оплаче, че не се усеща добре и тя е отишла в дома му. Разследващите прецизираха, че той е наркозависим. 7 пъти е лежал в психиатричната клиника в Бургас след сигнали на неговите родители, че има проблеми. Вчера е зародил и следващият спор сред майката и сина. След като прави убийството 24-годишният Георги Генджов се обадил на най-хубавия си другар и му разказал, че той е направил това. Именно то е подало и сигнала на телефон 112.

Все още се чака и психиатричната експертиза на Георги Генджов - дали от дългогодишната приложимост на опиати е получил увреждания, дали е вменяем и каква наказателна отговорност може да носи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР