Задържан с прокурорско постановление за 72 часа е Д.Д. от

...
Задържан с прокурорско постановление за 72 часа е Д.Д. от
Коментари Харесай

Задържаха шофьора, убил жена на пътя във Враца и избягал

Задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа е Д.Д. от врачанското село Нефела, който на 24 ноември провокира злополука с жертва и избяга от мястото на престъплението, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

На Д.Д. е повдигнато обвиняване за това, че на 24 ноември към 17,30 часа на многолюден бул. във Враца е блъснал с ръководеното от него Ауди пресичащата 57-годишна Ц.Ц., а след това избягал от мястото на престъплението. Блъснатата жена умря по-късно в болничното заведение. Според обвиняването Д.Д. е нарушил разпоредбите на придвижването и не се е съобразил с съответните условия на видимост на пътя. По данни на полицията след злополуката той се е укрил и даже е отпътувал зад граница, като беше разгласен за търсене.

Прокуратурата ще изиска от съда Д.Д. да бъде арестуван непрекъснато под стража, защото към сегашния миг са събрани задоволително доказателства по по повдигнатото му обвиняване по член 343, алинея 3 от Наказателния кодекс, се добавя в известието. Предвиденото наказване по това обвиняване е "лишаване от независимост " от три до петнадесет години, прецизират от прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР