Задържан ли е възрастен домоуправител на блок в бургаския ж.к.

...
Задържан ли е възрастен домоуправител на блок в бургаския ж.к.
Коментари Харесай

ГЕРБ - Бурас скочи срещу Рашков с позиция

Задържан ли е възрастен домоуправител на блок в бургаския ж.к. " Славейков ”, който е събирал подписи за ново улично осветяване в региона на постройката? Разпитван ли е същият човек, в продължение на 4 часа, за търговия на гласове в бургаската полиция? Всички цивилен начинания в Бургаска област ли са предмет на следствие за търговия на гласове?

Това са въпроси на ГЕРБ-Бургас към Областната дирекция на полицията и към управлението на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от партията. 

В позицията й се споделя още:

Настояваме да се обясни случая с домоуправителя от ж.к. " Славейков ”, с цел да знаят жителите какви опасности поемат до момента в който са основатели на действително разрешени от законите действия като: Организиране на подписки за замяна на улично осветяване и контейнери са боклук, за озеленяване, за начинания за реорганизация или създаване на детски площадки и зони за отдих, за слагане на ограничители на скоростта по улиците и т.н.  Под опасност ли са основателите на сдруженията за саниране на блокове, които с изключение на имена и подписи вършат и събрания на етажната благосъстоятелност?
Призоваваме дейните жители в региона да преустановят всички начинания до момента в който не приключат изборите на 11 юли, тъй като е на разположение риск от задържане под стража и разпити в полицията.

От брифинга на Окръжна прокуратура и на ОДМВР-Бургас стана ясно, че  има арестувани 24 лица, които пробват да въздействат на вота на жителите. Възрастният домоуправител един от тези 24 души ли е?

На същата конференция осведомиха, че са издадени 712 предупредителни протоколи от полицията.

Какво значи това?  Връщане на практиката от комунизма за профилактиране на контингента? И в този " контингент ” влизат ли изрядни бургаски компании и данъкоплатци?

Как се набелязват обектите за всеобщо претършуване на домове и офиси? По достоверни сигнали ли работи полицията или по доноси?

Имаме подозрение за второто. Особено откакто на 6 юли беше претърсено кметството в с. Лозарево, по-късно беше извършен разпит на кметицата Димка Чанева. Същият ден стана ясно, че няма никакви подозрение за изборни злоупотреби.

Кой е виновен за напрежението, набеждаването и последвалата гласност по случая?

В предизборната стратегия на ГЕРБ-Бургас е заложено създаване на четирилентови пътища в региона и университетска детска болница. Това като търговия на гласове ли се приема към този момент? Трябва ли да премахнем тези обещания от брошурите на партията или е належащо претендентите непринудено да подпишат предупредителни протоколи?

Позволено ли е към момента да се създават и популяризират предизборни брошури. Защо при обиски полицията разпитва дали има брошури на ГЕРБ?

Винаги сме отстоявали правото на всеки да може да реализира своя избор демократично. Надяваме се Министерство на вътрешните работи да работи в тази посока, а не по доноси да се арестуват почтени хора, след което да се освобождават. 

Към момента без имунитет е един претендент за депутат от групировката на Мая Манолова.

Ако има и други такива дано да бъдат оповестени обществено. Очакваме ефикасна работа от страна на органите на реда, а не арести на домоуправители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР