Задържан е Николай Манолов, за който се смята, че е

...
Задържан е Николай Манолов, за който се смята, че е
Коментари Харесай

Заради прокълната къща: Тройният убиец от Рогош застрелял роднините си, без да му мигне окото

Задържан е Николай Манолов, за който се счита, че е прострелял свои родственици в пловдивското село Рогош, стана ясно от думите на кмета Величка Величкова. Според нея ситуацията в ромската махала, където беше осъществено тройното ликвидиране, е спокойна.

Тройното ликвидиране в пловдивското село Рогош подвигна измежду нощ полицията на крайник. Убитите са татко и двамата му синове, които са с прострелни рани. Една жена е ранена. По първични данни стрелецът е техен родственик, а тройното ликвидиране е осъществено след скандал за завещание. Според очевидци на нещастието, жертвите са разстреляни с противозаконна пушка.

Причината за разногласието е кой да наследи фамилна къща.

“Застреля ги там, където спят. Вече бяха умрели, а той зареди още веднъж пушката и продължи да стреля по тях”, описват очевидци.

“Стрелецът е арестуван. Полицията продължава дейности по следствие на случая”, сподели Величка Величкова, кмет на село рогош.

Повече от 20 години тлеел разногласието за парцел сред Николай Манолов и 71-годишния му чичо Енчо Манолов. Кавгата била за къщата в етническата махала на пловдивското село Рогош, в която живеела семейството.

Братът на убития Енчо - Методи, който е татко на причинителя, се изнесъл преди години от въпросния дом и сега живее на друго място в махалата.

Имало и правосъдно решение, съгласно което Николай трябвало да напусне във вторник къщата на чичо си Енчо. Тя наподобява стегната и поддържана, а входната врата е от солидно желязо.

Ден преди жестокото ликвидиране още веднъж горящ скандал сред чичо и племенник. Николай отсякъл, че няма да се изнесе. В събота привечер по-младия мъж извадил пушка и я насочил към 71-годишния си родственик. Най-напред прострелял него, а по-късно двамата му синове - Стефана 45 година и Веселин - на 50. За зла орис на посетители била и сестра им, която е женена в Калояново. Братовчед й Николай я прострелял в ръката.

" Потресени сме. Такова ужасно нещо не се е случвало ", разясниха тази заран поданици на етническата махала в Рогош. Полиция и жандармерия охранява двете къщи - на убития Енчо и на брат му Методи.

Според съседи преди 2 години сред роднините още веднъж имало кървясъл спор и пердах. Тогава извадили брадви, а полицията едвам ги разтървала..

Същевременно стана ясно, че министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров ще посетят Рогош по отношение на тежкия престъпен случай в селото.

Демерджиев и Тодоров ще беседват на място с служителите на реда, взели участие в интервенцията по задържането на причинителя, и с представител на прокуратурата. Както стана известно създателят на закононарушението на име Николай е арестуван.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР