Задържан е мъж, който има промишлен склад до гара Яна,

...
Задържан е мъж, който има промишлен склад до гара Яна,
Коментари Харесай

Задържаха собственик на промишлен склад заради изхвърлените над 12 тона варели с химикали

" Задържан е мъж, който има индустриален склад до гара Яна, в който има сходни варели. Изяснява се дали от там са тръгнали варелите. Аз считам, че от там са взети варелите и са изхвърлени “, съобщи Красимир Димитров - шеф на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община.
За 250 варела с рискови химикали, изхвърлени в четири столични региона, оповестиха от Министерството на околната среда и водите.
Както към този момент съобщихме, спешният екип на Столичната община откри първите в регион Искър. След това сходни боклуци са открити и в Панчарево и Кремиковци.
Част от варелите са с етикети за химични субстанции, рискови за индивида и околната среда, а други са нечетливи или без етикет. Взети са проби за разбор.
„ Има замърсяване – то е видно. Има излята смола, която е мощно токсична. Опасно е за здравето и за почвата “, добави Красимир Димитров, като посочи, че са извозени 12 тона варели все още.
„ Това е казус. За първи път се откриват такива варели. Няма замърсяване на почвата, само че би трябвало да излязат и резултатите от пробите “, уточни Мирослав Димитров, основен специалист в РИОСВ-София..
Той добави, че към момента не ясно какво е било наличието или защо са употребявани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР