Задържан е извършителят на стрелбата на границата с Турция, при

...
Задържан е извършителят на стрелбата на границата с Турция, при
Коментари Харесай

Турция задържа заподозрян за убийството на граничния ни полицай

Задържан е причинителят на стрелбата на границата с Турция, при която беше погубен служител на реда Петър Бъчваров. Това разгласи посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок по Българска национална телевизия. Тя е съобщила новината на управлението на Министерство на вътрешните работи в телефонен диалог.

Дипломатът съобщи, че следствието от страна на турската прокуратура към този момент е почнало и на границата се намира огромен екип, който работи по всички вероятни версии. Според нея обаче би трябвало да бъде изяснено дали в действителност става дума за пукотевица при трафик на мигранти.

Информацията удостовери по БТВ и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. 

" Задържали са двама души – един причинител и един помощник. Те не са турски жители. След разпита ние ще командироваме екип от следователи на място, с цел да се срещнат с материалите и ще желаяме екстрадицията на тези две лица и да бъдат съдени у нас. Установява се какви са. В непрекъсната връзка сме с турската прокуратура ", съобщи Сарафов.

По националната телевизия дипломат Секизкьок изрази съболезнования на семейство на починалия служител на реда, както и на българската страна. 

Тя описа какво са подхванали управляващите в родината й за откриване на случая:

" От 5 сутринта съм на крайник, тъй като персонално турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу ми се обади, с цел да ми заяви за случилото се. През деня продължиха срещните българските управляващи, на които обсъдихме какво можем да създадем Веднага щом разбрахме за случилото се, на място бяха изпратени екипи на Жандармерията, командоси и особено подготвени полицейски кучета ".

" За нас връзките ни с България на тематика " Сигурност " за основни и сме извънредно удовлетворени от постигнатото в резултат на съдействието сред двете страни. От друга страна прекосяваме през доста тежък миг във връзка с сигурността. Мигрантският напън към момента визира съществено Турция. До този миг успяхме да предотвратим прекосяването на милиони на нашата територия. Една част са хванати в Турция и върнати към местата, откъдето идват. За страдание някои от тях не престават към другите ни граници ", разяснява дипломатът.

" България за нас е доста значим комшия и сме наясно, че дружно претърпяваме голям стрес и напрежение, подбудени от засиления мигрантски напън. Правим всичко допустимо за подсилването на границите. Правим го и с цел да покажем какъв брой значим комшия е за нас България. Сега виждаме обстановка, в която е употребявано огнестрелно оръжие. Ние също сме доста сюрпризирани от това и ще създадем всичко допустимо, с цел да разберем каква е повода ", увери турският дипломат.

" Раследването от страна на Прокуратурата към този момент стартира. Към сегашния миг на границата се намира огромен екип, който работи по всички вероятни версии за повода за случилото се. Надявам се, че в най-скоро време ще разберем каква е тя - има ли проведена незаконна група, която стои зад стрелбата; има ли и други аргументи за тази пукотевица, тъй като до този миг не е имало сходни случаи ", сподели още Н. Пр. Айлин Секизкьок.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР