Задържан е 41-годишен мъж, пребил до смърт съпругата си. Борислав

...
Задържан е 41-годишен мъж, пребил до смърт съпругата си. Борислав
Коментари Харесай

Зверство! Мъж уби съпругата си два дни преди да се разведат

Задържан е 41-годишен мъж, пребил до гибел брачната половинка си. Борислав Н. е бил притеглен като обвинен късно през вчерашния ден за убийството на брачната половинка си, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Той е бил арестуван за период до 72 часа от наблюдаващия делото прокурор. До приключването на периода на предварителното задържане Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Борислав Н.
На 24 февруари тази година в жилището, наето от фамилията, Борислав пребил брачната половинка си. Двамата били женени от няколко години, само че бракът им не вървял.
За поредна вечер сред съпрузите, които били в бракоразвод, избухнал скандал, който траял с нечовечен побой над 40-годишната жена от домашния принудител.
След като оставил брачната половинка си в безпомощно положение, Борислав позвънил на майка си и я повикал да пристигна, с цел да изнесе багажа си. След това майка и наследник напуснали жилището, без да се интересуват за положението на пребитата жена.
След като 40-годишната жена не отговаряла на телефонните повиквания на майка си, бил подаден сигнал в Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи във Варна. Изпратени били чиновници на Министерство на вътрешните работи и на пожарната на адреса, които съумели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било намерено тялото на убитата.
Незабавно бил осъществен оглед на местопроизшествието от проверяващи служители на реда в ОДМВР - Варна под управлението на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.
Извършената аутопсия посочила, че гибелта е настъпила от солиден кръвоизлив в мозъка, породен посредством голям брой удари в главата със или върху твърди тъпи предмети.
Действията по следствието демонстрират, че измъчваната жена е подавала няколко тъжби за домашно принуждение против нападателния си брачен партньор през годините на брака им. Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заканите и породените телесни повреди на брачната половинка си. Впоследствие обаче дамата съобщавала в полицията, че връзките посред им са се подобрили.
На 26 февруари тази година е било планувано бракоразводното дело на фамилията във Варненския областен съд.
На 22 февруари 2019 година бяха оповестени промени в Наказателния кодекс. Една от тях криминализира ликвидиране, осъществено при изискванията на домашно принуждение, като го санкционира със същия период отнемане от независимост, както за преднамерено ликвидиране – от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Промените в Наказателния кодекс обаче влязоха в действие на 26 февруари, или два дни след убийството във Варна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР