Задържаха заподозрян за убийството на мъжа, открит в шахта в

...
Задържаха заподозрян за убийството на мъжа, открит в шахта в
Коментари Харесай

Задържаха заподозрян за убийството на мъжа, открит в шахта в София, както и негов помагач

Задържаха обвинен за убийството на мъжа, открит в шахта в София, заяви bTV.

 

От Софийска градска прокуратура потвърдиха, че е задържан обвинен за осъществяване на убийството, както и негов помощник, който му е оказал помощ да се укрие.

 


Задържаният е млад мъж с букви В. В. Той е главният обвинен за убийството на мъжа, чието разчленено тяло беше намерено в шахта в центъра на София.

Жертвата пък е мъж, роден през 1982 година. Той е бил разгласен за търсене от свои близки преди няколко дни.

 

По информация на Българска национална телевизия задържаният е непосредствен другар на убития.

Убийството не е осъществено на мястото, където са открити останките.

От Софийска градска прокуратура оповестиха, че управляват следствие за осъществено ликвидиране:

Софийска градска прокуратура (СГП) управлява следствие за осъществено ликвидиране. Досъдебното произвеждане е формирано при положение на необходимост от проверяващ служител на реда при Столична дирекция на вътрешните работи. Разследването се организира за ликвидиране, осъществено на 08.08.2023 година в центъра на град София.

До сегашния миг са осъществени огледи на местопрестъпление и са разпитани очевидци. На базата на събраните доказателства и извършените оперативни мероприятия от Столична дирекция на вътрешните работи е арестувано лице от мъжки пол, за което се допуска, че е причинител на закононарушението.

Разследващи служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи не престават да правят неотложни дейности по следствието под управлението на прокурор от СГП, с цел да се обезпечат и съберат значими доказателства. Предстои отчет на материалите по следствието на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвинен и постановяване на мярка за процесуална насила – задържане до 72 часа.

Същевременно в хода на следствието са събрани доказателства за осъществено закононарушение - персонално укривателство, от друго лице, което е спомогнало на хипотетичния причинител на убийството да избегне наказателно гонене.

 

Заподозреният за персоналното укривателство е арестуван. Предстои материали от делото за ликвидиране да се отделят и изпратят по подготвеност на Софийска районна прокуратура за закононарушение по член 294 от Наказателен кодекс - персонално укривателство.

На 14.08.2023 година ще бъде предоставена повече информация по случая.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР