Задържаха за 72 часа 32-годишния Изет П., обвинен, че на

...
Задържаха за 72 часа 32-годишния Изет П., обвинен, че на
Коментари Харесай

Изет е шофьорът, прегазил пешеходец в Столипиново и избягал

Задържаха за 72 часа 32-годишния Изет П., упрекнат, че на 28 януари на ул. „ Шумен “ в пловдивския квартал " Столипиново " при ръководство на товарен автомобил „ Рено Мастер “ е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 59-годишния пешеходец Киро А. След това лидерът избягал. 

Пътното произшествие е станало при придвижване на автомобила на заден ход, като по този метод са нарушени наредбите на  Закона за придвижване по пътищата, съгласно които „ преди да стартира придвижване обратно, лидерът е задължен да се убеди, че пътят зад транспортното средство е свободен и че няма да сътвори заплаха или усложнения за останалите участници в придвижването “, както и че „ по време на придвижването си обратно лидерът е задължен непрестанно да следи пътя зад транспортното средство, а когато това е невероятно, да обезпечи лице, което да алармира за заплахите “.

Изет П. е бил арестуван от полицейските чиновници няколко часа след пътното произшествието в региона на Гоце Делчев. Той е бил тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като пробите са били негативни. Взета му е кръвна проба и е назначена химическа експертиза. Свидетелството за ръководство на автомобил му е отнето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР