Задържаха за 72 часа 21-годишния варненски шофьор, обвинен за причинаването

...
Задържаха за 72 часа 21-годишния варненски шофьор, обвинен за причинаването
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа 21-годишен шофьор, обвинен за причинаването на катастрофа докато е карал дрогиран

Задържаха за 72 часа 21-годишния варненски водач, упрекнат за причинаването на злополука до момента в който е карал дрогиран. Районната прокуратура във Варна го притегли към наказателна отговорност. При пътния случай пострадаха шестима души.

Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор за довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Предстои настояването за налагане на най-тежката мярка „ задържане под стража “ по отношение на него да бъде импортирано за разглеждане.

Около 19:45 часа на 25 октомври, на кръстовището на бул. “Цар Освободител “ и ул. “Битоля “, обвиненият провокирал пътен случай с рейс, движещ се линия на градския превоз.

В резултат от държанието му на пътя и за да избегне тежък удар, лидерът на рейса бил заставен да употребява внезапно спирачки. Вследствие на това шестима пасажери потърпевши. Една от тях - жена на 61-годишна възраст, получила междинна телесна щета, изразяваща се във фрактура на ляв крайник. Останалите потърпевши при случая получили леки телесни повреди.

Направените на място проби за приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции посочили, че младият варненец е седнал зад кормилото след използването на наркотични субстанции. Той е отказал да даде кръв за химически разбор, заради което до Районен съд – Варна е направено искане за позволение от същия да бъде взета наложително кръвна проба.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура във Варна. Текат разпити на очевидците на злополуката, обясняват се детайлите към настъпването ѝ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР