Задържаха втория сириец с бежански статут, който властите издирваха за

...
Задържаха втория сириец с бежански статут, който властите издирваха за
Коментари Харесай

Сирийци, пребивавали в Харманли, са каналджиите от автобуса, помел бургаската патрулка

Задържаха втория сириец с бежански статут, който управляващите издирваха за присъединяване в транспорта на мигрантите след злополуката с рейс в Бургас. Издирваният мъж е арестуван в региона на Първомай.

При случая тази заран в морския град починаха двама служители на реда, напомня кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

В следобедните часове в центъра в Харманли, където се оказва, че двамата мъже са обитавали, се чака инспекция. Там ще дойдат представители на Държавната организация по бежанците.

По-рано служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев видя пропуски в работата на Гранична полиция и изиска оставката на заместник-директора Деян Моллов, в чийто сектор влиза " Охрана на границата ".

Причина за тежкия случай в Бургас, при който рейс с незаконни сирийци опустоши патрулка и умъртви двама служители на реда, е недокрай точно осъществяване на функционалностите на Гранична полиция. Тези лица е трябвало да бъдат възпрени да не преминат държавната граница. Очаквам до края на деня Деян Моллов да подаде оставката си, съобщи Демерджиев пред публицисти в Бургас.

Той съобщи, че връхлитането на рейса върху полицейския патрул е било изцяло съзнателно.

Имам огромни искания към Гранична полиция и ще взема ограничения, закани се Демерджиев, който изиска оставката на Моллов.

Преди това Демерджиев разяснява, че каналджиите са оповестили война на българската страна и тя ще отговори с цялата си мощност.

Ще направя всичко допустимо да не се повтаря този случай и да приключат тези дейности, които зачестиха. Сега усилваме интензитета, включваме и Министерство на защитата, съобщи министърът на вътрешните работи.

БГНЕС напомня, че в рейса е имало 47 мигранти. Превозното средство е идвало от посока Созопол. Мигрантите са от Сирия.

Единият умрял служител на реда е на 43 години, пълководец на поделение от Първо районно с 18 годни стаж. Вторият умрял е също от Първо районно със 7 години стаж в системата.

В следствието е зает целият запас на Окръжна прокуратура Бургас, притеглен да взе участие е и специалистът проф. Станимир Карапетков.

Областният шеф на Бургас Мария Нейкова разгласи 26 август за ден на печал в цялата област в памет на двамата полицейски чиновници. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР