Задържаха трима за отвличане на 16-годишен младеж в Пловдив.След обяд

...
Задържаха трима за отвличане на 16-годишен младеж в Пловдив.След обяд
Коментари Харесай

Задържаха трима за отвличане на 16-годишен младеж в Пловдив

Задържаха трима за похищение на 16-годишен юноша в Пловдив.

След обяд на 21 май трима мъже - двама от тях 20-годишни и един 23-годишен, отвлекли с автомобил пострадалия. Впоследствие един от 20-годишните мъже изнудвал отвлечения за 1000 лв., като го заплашил с револвер и нож.

Незабавно е било формирано досъдебно произвеждане и е била назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да откри типа на нанесените на потърпевшия телесни повреди.

Похитителите са били открити и арестувани за 24 часа.

При осъществените претърсвания и изземвания в дома на единия от мъжете и в автомобила, с който е било осъществено отвличането, са били открити и конфискувани: 2 сгъваеми ножа, 3 револвера с пълнител с муниции в тях; още 14 боеприпаса; нож вид " мачете " с дължина на острието към 50 см; пневматично оръжие със сгъваем приклад; дървена бухалка и парична сума в разнообразни валути.

Назначена е балистична експертиза, която да откри дали откритите оръжия са огнестрелни, както и какъв е типа на откритите муниции.

Предстои по отношение на тримата арестувани да бъдат повдигнати обвинявания за похищение, осъществено от повече от две лица, по отношение на потърпевш, ненавършил 18 години, с потребление на оръжие.

Спрямо единия от арестуваните ще бъде повдигнато обвиняване и за изнудване, осъществено от въоръжено лице и съпроводено със опасност за ликвидиране, лишаване и заличаване на имущество и причиняване на леки телесни повреди.

След покачване на обвиняванията тримата ще бъдат арестувани за 72 часа, в границите на които ще бъде импортирано искане до съда за непрекъснат арест.

Те могат да получат затвор от 7 до 15 години за отвличането и отнемане от независимост от 2 до 8 години, както и санкция - за изнудването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР