Задържаха мъже за лихварство, наркотици и контрабанда на артефакти. Арестите

...
Задържаха мъже за лихварство, наркотици и контрабанда на артефакти. Арестите
Коментари Харесай

Задържаха мъже за лихварство, наркотици и контрабанда на артефакти

Задържаха мъже за лихварство, опиати и контрабанда на артефакти. Арестите са осъществени след извършена под управлението на Окръжна прокуратура-Пловдив интервенция на територията на село Катуница.

Започнало е следствие по две досъдебни производства за закононарушения - държане на предмети, имащи белезите на археологически обекти, които не са разпознати и регистрирани по надлежния ред, оповестяват от прокуратурата.  Снимка: Прокуратура Р България
При осъщественото по първото досъдебно произвеждане претършуване и изземване в къща и прилежащите й постройки, употребени от 59-годишен мъж от Катуница, са били открити и конфискувани: 6 броя железни монети, както и голям брой овални предмети от сив метал, наподобяващи монети, 1 пръстен, 2 бр. икони от сив метал, една икона - дърворезба, 5 бр. икони от дърво и 2 бр. хоругви; железен предмет с бронзов цвят, с яйцевидна форма, с религиозно наличие, 1 бр. чаша от сив метал, 1 бр. купа от сив метал със древен тип, 1 бр. лампа от керамика в древен тип, 1 бр. скулптура на дете с фундамент от жълт метал; парична сума от 30 000 лева, 2370 евро и 402 щатски долара; лаптоп; документи за регистрация на моторни-превозни средства и ключове за автомобили; черно-бяла надуваема лодка, марка " Aquaparx ", и други.
 Снимка: Прокуратура Р България
От стопанска сграда в двора на къщата, употребена от 59-годишния мъж, са били конфискувани зелена тревиста маса със характерен аромат на марихуана и електронна везна, които са дали тенденция на следствието и за закононарушение - държане на наркотични субстанции за разпространяване.

Мъжът е арестуван за период от 24 часа, като по отношение на него се води и досъдебно произвеждане - за осъществяване без надлежно позволение, по занимание, на банкови покупко-продажби, от които са породени другиму обилни вреди и са получени обилни непозволени приходи - лихварство.
 Снимка: Прокуратура Р България
Предстоят разпити на очевидци, правене на заключенията на археологическата и химическата експертизи и преценка за покачване на обвинявания.

По второто дело, при осъществено претършуване и изземване в дома и прилежащите му двор и икономически постройки, стопанисвани от 37-годишен мъж, живущ в село Катуница, са били открити и конфискувани 16 железни предмета с налични релефи по тях, 441 монети, четири халки и други, всички с патинирани повърхности.

37-годишният мъж е притеглен към наказателна отговорност. Активното следствието по делата продължава.
 Снимка: Прокуратура Р България
 Снимка: Прокуратура Р България
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР