Задържаха 52-годишен мъж, заподозрян за телефонни измами, съобщават от полицията

...
Задържаха 52-годишен мъж, заподозрян за телефонни измами, съобщават от полицията
Коментари Харесай

Хванаха с голяма сума пари ало измамник в опит да избяга от страната

Задържаха 52-годишен мъж, обвинен за телефонни измами, оповестяват от полицията във Варна.

Той е заловен при опит да напусне страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт в Русе. Издирването на мъжа е било взаимно сред криминалисти на бранш „ Престъпления срещу собствеността “ при ОДМВР Варна, със съдействието на чиновници от бранш „ Измами “ при ГДНП и ОДМВР Русе.

Има събрани данни, че лицето е съпричастно към осъществени 6 „ телефонни “ измами във Варна за интервала сред 15 и 23 март тази година.

В нарушителят е открита огромна сума пари в задгранична валута, която е от последната осъществена „ ало машинация “ на територията на морската столица. Мъжът е конвоиран до Варна, а работата по случаите продължава под наблюдаване на Районна прокуратура.

Извършителите на „ телефонни “ измами не престават интензивно да звънят на стационарни апарати в регионалния град и селата, като от началото на годината са регистрирани 22 такива закононарушения, а от чиновниците на ОДМВР Варна са предотвратени 29 опита за измами.

От началото на годината в дежурните елементи на полицията са получени 76 сигнала от жители, че на стационарните им телефони са се обаждали измамници, само че те не са се поддали на сюжетите /съдействие на полицията за залавяне на измамници и за потърпевш непосредствен при ПТП/ и са прекъснали връзката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР