Задържаха 4-ма по време на спецакцията Бяло в Монтанско. Полицейската

...
Задържаха 4-ма по време на спецакцията Бяло в Монтанско. Полицейската
Коментари Харесай

При акция Бяло: Полицаи от Монтанско провериха 38 наркосборища, 4-ма са задържани

Задържаха 4-ма по време на спецакцията " Бяло " в Монтанско. Полицейската интервенция започва от 00.00 часа на 7 декември в цялата страна по заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Към сегашния миг в регионалната дирекция на МВР-Монтана са формирани 11 досъдебни производства, от които 10 за закононарушения, свързани с наркотични субстанции и 1 за владеене на нелегално оръжие и муниции.
Четирима поданици от региона са арестувани до 24 часа в полицейските арести. Извършени са инспекции на 37 наркосборища, питейни и увеселителни заведения и 31 региона наоколо до учебни заведения и детски градини. Иззети са 20.5 грама наркотични субстанции.
При осъществена инспекция в затворническо общежитие от открит вид в Бойчиновци в спално помещение от външната страна на прозорец, в процеп на тухлена стена и на пода в трапезария, са открити и конфискувани 3 полиетиленови пликчета, съдържащи 25 топчета с общо тегло 6.1 грама суха зелена тревна маса с външни белези на канабис.
При претършуване в стая на парцел в Лом, населявана от 37-годишен локален гражданин, арестуван все още на инспекцията в районното ръководство на Враца, е открита суха зелена листна маса с общо тегло 6.98 грама, реагирала при полеви наркотест на канабис.
След претършуване в апартамент в регионалния град, населяван от 23-годишна монтанска жителка, са конфискувани 7.36 грама суха зелена тревна маса и част от цигара, реагирали при наркотест на канабис.
На 8 декември след постъпила информация криминалисти от регионалната дирекция на МВР-Монтана създали претършуване в парцел в село Княжева махала, общ. Брусарци, населяван от 46-годишен локален гражданин. При осъществените процесуално-следствени дейности са открити и конфискувани 2 револвера, от които единият без сериен номер, самоделна пушка без сериен номер, 40 патрона от друг диаметър, 5 кутии и плик, съдържащи черно прахообразно вещество, най-вероятно барут.
На 7 декември, към 11,30 часа, на бул. „ Св. Патриарх Евтимий “ в регионалния град криминалисти от районното ръководство на Монтана направили инспекция на лек автомобил „ Алфа Ромео 147 “ с монтанска регистрация, ръководен от 39-годишен локален гражданин. Проба с техническо средство посочила, че лидерът ръководи под въздействието на амфетамини.
Същия ден, към 15.15 часа, на бул. „ Монтана “ при инспекция на лек автомобил „ Опел Астра “ с монтанска регистрация, ръководен от 23-годишна монтанска жителка, с техническо средство е открито, че шофьорката е под влияние на канабис.
На 8 декември, към 11.30 часа, на път III 162 км., в местността „ Сопово “ край вършечкото село Стояново, зародило пътно-транспортно произшествие, при което лек автомобил „ Опел Зaфира “ с врачанска регистрация, ръководен от 55-годишен лидер от прилежащото село Долно Озирово, самокатастрофирал. При осъществената инспекция с техническо средство е открито, че лидерът е седнал зад кормилото след приложимост на амфетамини.
Работа по документиране на закононарушенията продължава под наблюдението на прокуратурата.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР