Задължителното връщане в офисите продължава да се появява в медийните

...
Задължителното връщане в офисите продължава да се появява в медийните
Коментари Харесай

Най-добрите дестинации за дигитални номади за 2024

Задължителното връщане в офисите продължава да се появява в медийните заглавия, само че работата от отдалеченост остава като вид за доста хора, които пък търсят способи да пътуват, до момента в който извършват отговорностите си.
Прочетете още
На фона на това най-хубавата страна за цифровите номади за 2024 година е Испания с оценка 4,50 от 5, съгласно The Digital Nomad Visa Index.

Индексът класира страните по критерии като скорост на интернет връзката, данъчни политики, визови условия, разноски за живот (в евро), туристическа известност и други.

От 2023 година визата за отдалечена работа в Испания разрешава на хората да живеят в страната до една година, стига да имат приход най-малко два пъти по-висок от минималната заплата в Испания, т.е. повече от 2600 евро на месец.

Кандидатите също по този начин би трябвало да нямат престъпно досие в Испания или другаде за петте години преди кандидатсването за виза, да имат частна здравна застраховка, едногодишен трудов контракт с компания отвън Испания и минимум три години трудов стаж или тапия от лицей, гласят разпоредбите на испанските управляващи.

По-рано тази година Испания също по този начин разгласи, че разрешава на съпрузите и фамилиите да се причислят към тези, на които е отпусната виза, в случай че имат по-високи заплати от изискваната минимална сума.

В продължение на години Португалия беше изключително известната дестинация за цифровите номади, само че в този момент не съумя да заеме първо място в листата на VisaGuide.World. Вместо това е на шеста позиция.

Португалия към този момент разгласи няколко промени в политиката си, които се чакат през 2024 година и могат да се преглеждат като неподходящи за цифровите номади, в това число завършек на режима престояване, който разрешава понижение на налога за 10 години на нови поданици, без значение от националността.

Аржентина заема второто място в листата за 2024 година Визата за цифрови номади в южноамериканската страна разрешава на работещите от отдалеченост да останат за шест месеца с опцията да възобновят престоя си в Аржентина до една година.

Ето и топ 10 на страните за цифрови номади за 2024 година:
ИспанияАржентинаРумънияОбединените арабски емирства (ОАЕ)ХърватияПортугалияУругвайМалтаНорвегияАндора
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР