Задължително условие за издаване на разрешение за строеж вече е

...
Задължително условие за издаване на разрешение за строеж вече е
Коментари Харесай

Фандъкова: Разрешение за строеж само с улична регулация

Задължително изискване за издаване на позволение за градеж към този момент е да има приложена улична регулация. Това предложение на Столичната община, създадено от екипа на основния проектант на София арх. Здравко Здравков, беше признато през днешния ден с промени в Закона за устройство на територията.

Тази смяна е основна за София и изключително при строителството в новите квартали, като вкарва повече отговорност и съгласуваност. На процедура, по този начин се стопира опцията в улиците да остават частни парцели и да се стига до прецеденти, като затваряне на улици или частни улици, каквито случаи не са изключение, поради действителната липса на общинска благосъстоятелност върху уличната мрежа в квартали като „ Витоша Водноелектрическа централа Симеоново “, „ Манастирски ливади “, „ Малинова котловина “, „ Кръстова вада “ и други Това заяви във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

По думите й това законово условие подсигурява и опцията по-късно улиците да бъдат изграждани.

"Втората основна смяна, която постигнахме, е условието при въвеждане в употреба на постройките с височина над 10 м, да бъдат изпълнени благоустройствени действия и настилки по ред и в размер избран от общинските препоръки. Тези две промени дават гаранции, че ново строителство ще има единствено там и тогава, когато може да се обезпечи естествен достъп да бъдещата постройка. Всички знаем отрицателните образци в София и благодаря на Министерство на регионалното развитие и на народните представители, които поддържаха нашите оферти. Това не са лесни промени, тъй като с тях се вкарват повече условия към вложителите, само че те дават повече ред и сигурност, както за тях, по този начин и за жителите ", споделя още столичният кмет.

Затваря се и опцията да се строят здания с ателиета, заобикалайки по-високите условия за отстояния, които важат за жилищни здания. С новите текстове условията за ателиета се изравняват с тези са жилища. Освен това към този момент в зони за ниско и вилно застрояване няма да има опция да се заобикаля ограничаването за оптималната височина.

"Нов текст в закона дава опция на общините да отстраняват по омекотен ред мобилни уреди от паркове, градини и площадни пространства. Столична община имаше такава процедура, само че тя беше анулирана поради липса на законово съображение. Благодаря на екипа на основния проектант арх. Здравков, който създаде предложенията, на народните представители от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, които ги поддържаха в зала и на всички инициативни комитети от разнообразни квартали в София, които ни поддържаха ", написа Фандъкова.

1️⃣ Задължително изискване за издаване на позволение за градеж към този момент е да има приложена улична регулация. Това...
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР