Задължително трябва да се справим с проблемите с БДЖ и

...
Задължително трябва да се справим с проблемите с БДЖ и
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: По най-бързия начин да се установи къде са потънали 2 млрд. лв. за БДЖ и НКЖИ

" Задължително би трябвало да се оправим с проблемите с БДЖ и Националната железопътна компания. 2 милиарда лева има вложени през последните няколко години. Ако ми кажете къде се разхождат тези 2 милиарда по жп линиите на България - това което е станало е цялостно безсрамие. С министъра на превоза имахме диалог по най-бързия метод да станат ясни всичките разноски къде и по какъв начин са отивали и какво се е случвало. " Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на парламентарната транспортна комисия Борислав Гуцанов в предаването " Денят On Air ".

По неговите думи България е извънредно изостанала в региона на жп превоза от другите европейски страни и има потребност от инвестиция от 5,8 милиарда евро, само че не преди да стане ясно къде са потънали тези 2 милиарда лева

" От изключителна значимост вкарването на тези пари в бранша и да имаме съвременен жп превоз. Това е и най-екологично чистият превоз с излъчвания 0,2-0,5%. Автомобилният превоз е със 75% ", означи Гуцанов.

Според социалистът " ин хаус " -ът като план е нещо доста положително, само че в случай че се употребява единствено в изключителни обстановки и във военни случаи, а не по методът, по който 2 милиарда лева за БДЖ са раздадени на компании.

" Мораториумът беше положително решение - единственият метод хората да понесат тази цена на електричеството. Иначе по какъв начин хората щяха да си платят сметките за ток през януари и февруари? През този интервал на мораториума дано да се огледа всичко доста деликатно и ще излезем с решение, тъй че хората да се усещат умерено ", уточни Борислав Гуцанов.

Гуцанов също по този начин разяснява, че в този момент е добър миг да се приказва за нови нуклеарни мощности. " Това го има записано и в съдружното съглашение - интернационалните и български специалисти да кажат къде е най-добре да се построят нови мощности. Според Българска социалистическа партия и нашите специалисти това е в Белене ", сподели Борислав Гуцанов, добавяйки, че точно в този момент хората схващат какъв брой е значима нуклеарната енергетика и по тази причина френският президент желае да строи нови нуклеарни централи. Сега хората схващат какъв брой е значима нуклеарната енергетика.

За митинга в София против зеления документ Борислав Гуцанов съобщи: " Всеки има право на митинг, стига да не става това, което през днешния ден се случи пред Народното събрание в следобедните часове - да има потърпевши служители на реда и протестиращи. Не одобрявам всяка една прекаленост за естествена. Диалогът е ключът към решаването на всеки един проблем. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР