Задължително ще е носенето на защитни маски за лице за

...
Задължително ще е носенето на защитни маски за лице за
Коментари Харесай

Връщат маските в болници, аптеки и градския транспорт в Плевенска област


Задължително ще е носенето на защитни маски за лице за еднократна или многократна приложимост в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни и в публичния градски превоз на територията на област Плевен от 1 август.

Изключение ще се прави единствено за децата до 6-годишна възраст. Това се показва в заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ), с която се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 в област Плевен.

Създаването на условия за отдалечена работа, постоянно проветряване на работните пространства, провеждането на засилен утринен филтър в детските заведения са измежду другите ограничения, които ще са в действие от идната седмица в региона.

Към днешна дата заболеваемостта от COVID-19 на двуседмична база в Плевенско е 160,75 на 100 000. Само през последното денонощие са открити нови 31 случаи на инфектирани с коронавирусна зараза.

През последната седмица има покачване на броя на поставените ваксини против COVID-19, демонстрират данните на здравната ревизия. През вчерашния ден са направени 224 дози.

Противоепидемичните ограничения ще останат в действие до 31 август.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР