Задължителни ваксини, предложение за чипове и протести срещу зелените сертификати

...
Задължителни ваксини, предложение за чипове и протести срещу зелените сертификати
Коментари Харесай

Какви са мерките срещу COVID-19 в различните части на света?

Задължителни ваксини, предложение за чипове и митинги против зелените документи в разнообразни елементи на Европа. Броени дни преди празниците от Световната здравна организация приканиха хората да се въздържат от тържества. Няколко европейски столици, измежду които и Лондон, към този момент оповестиха, че анулират новогодишните празненства. А в Румъния съперници на ограниченията щурмуваха Народното събрание.

Хиляди румънци стачкуваха против имунизациите и условието за зелени документи в страната. Напрежението се повиши и група хора съумя да пробие полицейския кордон и да нахлуе в Народното събрание.

Демонстрацията беше свикана от една от опозиционните партии в Народното събрание, която е срещу проектозакон, предусещащ достъпът до работните места да става единствено против документ. След България, Румъния е страната в Европейския съюз с минимум имунизирани - към 40%. 2 милиона са си сложили подсилваща доза.

Предвижда се мярката да влезе в действие, в случай че в три поредни седмици има нарастване на броя на новите случаи. Новото румънско държавно управление е на мнение, че приемането на закона е неизбежно.

Швеция към този момент обмисля нов метод за предпазване на зелените документи - върху чипове, които ще се вграждат в ръката. Идеята е на локална софтуерна компания, която предлага чипът да съдържа както данните за имунизация и здравословното положение, по този начин и друга персонална информация, с която човек да може да се разпознава. Съобщава се, че към този момент има към 6000 души в Швеция, които са си сложили чип.

A в Русия имунизацията против COVID-19 става част от наложителния имунизационен календар. Решението беше оповестено от здравния министър, който се аргументира с увеличаващия се брой на нови случаи на болест. Предвижда се имунизация на деца от 12 до 17 години, която ще става единствено с позволение на родителите. Приоритетни групи за имунизация са още студентите, хората над 60 години и чиновниците в опазването на здравето и образованието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР