Задължителни системи за интелигентно регулиране на скоростта, спазване на лентата

...
Задължителни системи за интелигентно регулиране на скоростта, спазване на лентата
Коментари Харесай

Всички нови коли със системи за подпомагане на водача

Задължителни системи за интелигентно контролиране на скоростта, съблюдаване на лентата и спешно спиране; по-добра отбрана на пешеходците и велосипедистите; комисията би трябвало да обмисли хармонизиране на ограничаването на количеството алкохол в кръвта в Европейски Съюз, системи за спешно прекъсване и интелигентно контролиране на скоростта участват в доста коли от висок клас - време е всички тези критерии да се вкарат във всички нови коли, споделя отчет на Екологичен потенциал, представен от Novini.bg

Всяка година над 25 000 души умират в пътни катастрофи в Европейски Съюз, а стотици хиляди понасят пострадвания. Около 90% от случаите се дължат на човешка неточност. Много от злополуките могат да бъдат избегнати благодарение на технологии, които към този момент са на пазара - автоматизирани системи за поддържане или закъснение на скоростта, съблюдаване на пътната лента или идентифициране на пешеходци и велосипедисти. Днес тези технологии могат да бъдат открити в модели от висок клас, само че заради очевидните им изгоди депутатите оферират те да станат наложителни за всички нови коли.

"Дали като водачи, пешеходци или велосипедисти, ние всички вършим неточности. В тези случаи автоматизираните системи за подкрепяне са безмълвни втори водачи, които ни оказват помощ да избегнем произшествия ", декларира депутатът Дитер-Лебрехт Кох (ЕНП, Германия), подготвил текста на резолюцията. Подобни системи стават все по-разпространени във всички ценови класове, освен измежду най-скъпите коли. Въпреки това към три четвърти от новите коли не са оборудвани с нито една от тях, като съществена причина е, че те костват в допълнение пари. Депутатите желаят да се направи наложително внедряването единствено на системи, които са към този момент налични на пазара и са потвърдили приноса си за сигурността, както и успеваемостта си от разходна позиция. Пример за това е системата за спешно прекъсване, разпознаваща пешеходци и велосипедисти.

"Всеки би трябвало да може да си купи такава кола. Точно посредством необятното им нахлуване тези системи за подкрепяне на лидера ще станат по-евтини. Затова цената на колите няма да доближи тавана; те ще бъдат единствено малко по-скъпи ", споделя господин Кох.

Депутатите повдигат също концепцията за налагане на цялостна възбрана в целия Европейски Съюз за консумация на алкохол за начинаещи и професионални водачи. Резолюцията беше призната с 593 гласа "за " против 39 "против ", 53 "въздържал се ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР